České hrady.cz oznamují program

Vydáno 22.06.2008 | autor: redakce

Čtvrtý ročník putovního festivalu České hrady.cz opět představí to nejzajímavější z českých klubových a koncertních pódií uplynulé sezóny.

České hrady.cz oznamují program České hrady.cz oznamují program

Páteční program se odehraje přímo v prostorách hradů. „Kromě hradu Bezděz, který bude v pátek 1. srpna z technických důvodů uzavřen. Páteční bezdězský program proběhne tedy v areálu pod hradem,“ uvedl Michal Šesták z pořadatelské agentury Nedomysleno. V rámci programu vystoupí legenda undergroundu The Plastic People of the Universe, kteří slaví 40. výročí svého vzniku, písničkář Xavier Baumaxa, funkoví Gulo čar. V sobotu začně program přesně v poledne a bude probíhat na dvou scénách v areálech pod hrady a v případě vodního hradu Švihov také na nádvoří.



V podhradí vystoupí nejoblíbenější české kapely, jako jsou Divokej Bill, Chinaski, Wohnout, Monkey Business, Sunshine nebo skupina Skyline v novém složení,“ shrnuje hudební dramaturg a promotér Viktor Souček a dodává: “Chceme ale představit i mladé talenty letošní sezóny, tím je například Jana Lota, která svým půlhodinovým setem sobotní program zahajuje, nebo mladá kapela Airfare.“

Pro účastníky festivalu budou zdarma prohlídky hradu. Festival proběhne již tradičně 11. - 12. 7. na Točníku ve Středočeském kraji, 18. - 19. 7. na Kunětické hoře v Pardubickém kraji, 25. - 26. 7. na Švihově v Plzeňském kraji, 1. - 2. 8. na Bezdězu v Libereckém kraji.
zavřít