Pověsti staré Prahy viděli první diváci

Vydáno 13.08.2008 | autor: redakce

První veřejná projekce českého 3D animovaného filmu Kozí příběh – Pověsti staré Prahy se konala v sobotu 2. srpna na Letní filmové škole v Uherském Hradišti.

Pověsti staré Prahy viděli první diváci Pověsti staré Prahy viděli první diváci

Komediální příběh o přátelství mezi vesnickým mládencem Kubou a jeho neustále žvanící Kozou se odehrává na pozadí starých pražských pověstí, mezi nimiž nechybí stavba Karlova mostu, pověst o mistru Hanušovi a stavbě Orloje, legenda o Faustově domu, šibeniční vršek nebo kat Mydlář. Kuba, který s Kozou přijíždí do středověké Prahy za živobytím, se zamiluje do Mácy – pražské, života znalé holky.



Koza žárlí, běsní a začíná Mácu nenávidět. Ze stavby Karlova Mostu se Kuba dostane jako řezbář až k mistru Hanušovi, kde Máca posluhuje. Po slavnostním otevření Staroměstského orloje je jeho tvůrce, mistr Hanuš, chtivými konšely nemilosrdně oslepen, aby nemohl jinde vytvořit dílo ještě větší a krásnější. Oslepený Hanuš za pomoci Mácy z posledních sil Orloj zastavuje. A jak to vše dopadne, záleží na Kubovi… A Koza do toho stále žárlí.

Film děláme pro diváky, záleží nám na nich a vážíme si jejich postřehů, a proto nás ohlasy zkušených filmových diváků zajímají, chceme znát jejich názory na příběh samotný i 3D animaci. Protože datum premiéry je stanoveno na 16. 10. 2008, máme možnost na základě těchto ohlasů a připomínek do filmu ještě případně zasáhnout,“ prozradil hlavní cíl testovací projekce režisér a producent Jan Tománek.

zavřít