Jazzmani spojí síly s filharmonií

Vydáno 15.09.2008 | autor: redakce

Ve středu 8. října se pod názvem Jazz v Rudolfinu uskuteční v Dvořákově síni pražského Rudolfina koncert, který svede dohromady jazzové hudebníky s Pražskou komorní filharmonií.

Jazzmani spojí síly s filharmonií Jazzmani spojí síly s filharmonií

Vrcholem koncertu bude program Umiera Piekno polské zpěvačky Agy Zaryan, proslulé nejen v Polsku, ale i v Evropě a USA. Program Umiera Piekno, který při svém uvedení v Polsku vyvolal senzaci, obsahuje výjimečné písně klavíristy Michala Tokaje na slova poezie vzniklé v době Varšavského povstání ve 2. světové válce. V důsledku náročných podmínek (spojení se smyčcovým orchestrem) je program uváděn velmi zřídka.



S Agou Zaryan vystoupí Michal Tokaj Trio. Z českých umělců vystoupí všichni držitelé ceny Anděl Akademie populární hudby za nejlepší jazzové album za posledních pět let: Jaromír Honzák se svým česko-polským kvartetem, David Dorůžka se švédskou zpěvačkou Josefine Lindstrand, Vertigo Quintet s Dorotou Barovou a Ondřej Pivec s hosty z USA: kytaristou Jakem Langleym a saxofonistou Joelem Frahmem. Dále vystoupí Beata Hlavenková s Lenkou Dusilovou, Libor Šmoldas Trio a Petr Zelenka Quartet. Dirigovat bude Leoš Svárovský.
zavřít