Kalousek zahraje s Barry Masonem

Vydáno 04.11.2008 | autor: redakce

V pražském Divadle Hybernia se 2. prosince uskuteční koncert zpěváka, kytaristy, skladatele a textaře Jana Kalouska, který si přizval váženého hosta, britského hitmakera Barryho Masona.

Kalousek zahraje s Barry Masonem Kalousek zahraje s Barry Masonem

Na chystaném koncertě v Divadle Hybernia se mnou bude jako host vystupovat můj kamarád, skladatel Barry Mason, který složil mnoho světových hitů například pro Toma Jonese, Engelberta Humperdincka, Barbaru Streisand, Elvise Presleyho, Charlese Aznavoura a další. Spolu zazpíváme náš společný duet, který jsme nazpívali na mém posledním CD nazvaném Náhodou,“ říká Honza. A která z písní, jež na koncertě zazní, patří mezi jeho nejoblíbenější? „To je těžké. Určitě to bude mimo jiných píseň, kterou jsem nahrál se skupinou ZOO s názvem Čas Sluhů a také Chodím ulicí, Hvězdy se mění a Řeka v plamenech,“ odpovídá s úsměvem.

Spolupráce oběma umělcům výborně klape, a tak se můžeme těšit, že společný koncert se ponese v duchu velké pohody. „S Barrym se strašně dobře spolupracuje. Je to takový ´pudovkin´ a ve slepé uličce vždycky najde skulinku, kterou se dostanete ven,“ nešetří Honza chválou. Ovšem ani Barry nezůstává v pozitivním hodnocení svého kamaráda pozadu: „Honza je nejenom fajn chlap, ale také skvělý muzikant.“ Oba tyto muže spojují kromě hudby i další věci. Z čeho vlastně plyne jejich přátelství? „Nemůžu mluvit za Barryho, ale pro mne je to, co máme společné, hlavně láska k životu, tvořivosti a přátelství,“ prozrazuje Honza.

Pro britského hudebníka je navíc údajně velmi příjemná i práce v českém prostředí. „K České republice mám prostě úžasný vztah. Svoje poslední CD jsem nahrával v Praze, kde jsem také zažil jednu z nejkrásnějších nocí v mém životě.“ Čekali byste, že se jedná o nějakou pikantérii? Jistě, ale jak jinak, než ve smyslu hudby. Jde totiž o večer, kdy Barry vystupoval s Českým národním symfonickým orchestrem ve Smetanově síni. Taková zkušenost je jistě nezapomenutelná pro obě strany. „A pivo tu máte taky dost dobré,“ dodává nakonec Barry se smíchem.

zavřít