Koncert Tindersticks již tuto středu

Vydáno 02.12.2008 | autor: redakce

Britská kapela Tindersticks vystoupí v pražském Divadle Archa již ve středu 3. prosince. Dlouho očekávaný koncertní návrat (u nás po pěti letech) proběhne v sedmičlenné sestavě.

Koncert Tindersticks již tuto středu Koncert Tindersticks již tuto středu

Stálé členy – zpěváka a kytaristu Stuarta A. Staplese, kytaristu Neila Frasera a klávesistu Davida Boultera – doplní trumpetista Terry Edwards, hráč na violoncello Andy Nice, baskytarista Robert McKinna a bubeník Thomas Belhom. Na koncertě Tindersticks zahrají výběr písní z nejnovějšího alba The Hungry Saw a průřez toho nejlepšího z celé své tvorby. Diváci se mohou těšit nejen na tradiční melancholické melodie a jemný humor, ale i na svěží energii, která provází jejich obnovené koncertování. Nová deska vznikla pět let po předcházejícím počinu této kapely pocházející z Nottinghamu, jejíž tři zákládající členové jsou nyní rozeseti po celé Evropě.

Od roku 2003, kdy vydali Waiting For The Moon, v podstatě Tindersticks nefungovali. Stuart A. Staples, frontman, zpěvák a kytarista, mezitím vydal dvě sólová alba, která mu dala dle jeho názoru šanci na krystalizaci toho, co si přál od desky celé kapely. The Hungry Saw vznikla za osm dnů v neformální atmosféře studia, které Staples vybudoval ve svém domě ve francouzském Limousin, kam se přestěhoval se ženou a dětmi z Londýna.

Vydání tohoto alba, poté co jsme byli tak dlouho sami, je skvělé, vzrušující, zároveň ale máme starost, jak to dopadne. Tindersticks se totiž nenacházejí na konci, jsou na začátku,“ říká Stuart A. Staples. Koncert začíná ve 20 hodin. Místo avizované Sary Lowes vystoupí v roli předkapely sólově irský písničkář David Kitt.

zavřít