Spojené ostrovy evropské v Praze

Vydáno 09.01.2009 | autor: redakce

Festival United Islands of Prague proběhne ve dnech 18. – 21. června a oficiálně doprovodí české předsednictví Evropské unii.

Spojené ostrovy evropské v Praze Spojené ostrovy evropské v Praze

První ročník festivalu v roce 2004 byl oslavou vstupu České republiky do Evropské unie. Letos uzavře české předsednictví volně přístupnou hudební přehlídkou v centru Prahy. Podobně jako tehdy i letos opanuje ostrovy v centru Prahy především evropská hudba. Dramaturg a zakladatel festivalu David Gaydečka neslibuje komerční megahvězdy, ale hudební objevy: „United Islands nejsou festivalem, který se opírá od jednu nebo dvě hvězdy a kde zbytek vystupujících je víceméně do počtu. Ostrovy představujeme jako evropské hudební lahůdkářství, kde mají návštěvníci možnost ochutnávat speciality, které jsou k mání jen v zemích jejich původu. Tím je v tuzemsku ojedinělý.“


Pomyslná ochutnávka je navíc bez rizika. Festival je totiž zdarma. Nabízí tak svobodnou procházku historickým jádrem Prahy a to se všemi možnostmi, které centrum hlavního města nabízí. Navíc bude přichystán i bohatý doprovodný program, aby byl výlet do souostroví Praha atraktivní pro rodiny s dětmi nebo zahraniční návštěvníky Prahy. „Právě otevřenost a prezentace rozmanité evropské kultury nás zaujala natolik, že jsme festival United Islands zařadili do oficiálního kulturního programu předsednictví,“ vysvětluje místopředseda vlády pro Evropskou unii Alexandr Vondra.

zdroj: www.unitedislands.cz
zavřít