B. B. King vystoupí v Praze

Vydáno 10.02.2009 | autor: redakce

B.B. King vyráží na své poslední turné, kde představí své nejnovější a zároveň poslední album. V Praze se zastaví 15. července.

B. B. King vystoupí v Praze B. B. King vystoupí v Praze

Čas se na B.B. Kingovi nijak nepodepsal, kromě faktu, že je populárnější, více milovaný a významnější. Více než půl století Riley B. King, známý jako B.B. King, definuje blues celosvětovému publiku. Od doby, kdy začal nahrávat v roce 1940, vydal více než 50 alb. Krátce po jeho hitu č. 1 Three O'Clock Blues, B.B. vyrazil na turné a ještě se nezastavil. Průměrně odehraje 275 koncertů za rok. Z 23 nominací vyhrál 14 cen Grammy, především za nejlepší bluesové album. Pyšní se několika zlatými i platinovými deskami.


Několik let po sobě byl oceněn americkými hudebními magazíny jako nejlepší kytarista roku. Je majitelem čtyř čestných doktorátů, prezident USA ho roku 1990 ocenil významnou medailí za umění. Jeho ocenění nemají konce, s každým rokem přichází další."Když zpívám, v myšlenkách hraji na kytaru... a ve vteřině přestanu zpívat ústy a začínám zpívat skrze „Lucille“ (kytara B.B. Kinga, se kterou koncertuje od roku 1949). Snažím se donutit lidi vidět, že jsme všichni bratři a sestry, stále na tom pracuji. Rudí, bílí, černí, žlutí, bohatí, chudí, my všichni máme „blues“."

B.B. King vystoupí v Praze 15. července, kdy zahraje v Tesla Areně.

zdroj: makrokoncert
zavřít