Pearl Jam vydají v reedici svůj debut

Vydáno 12.02.2009 | autor: redakce

Album Ten z roku 1991 od rockové kapely Pearl Jam vyjde 23. března ve čtyřech různých edicích.

Pearl Jam vydají v reedici svůj debut Pearl Jam vydají v reedici svůj debut

Nejlevnější reedice bude obsahovat dvě CD: remasterovanou verzi původního alba plus doprovodnou remixovanou verzi, kterou vytvořil dlouholetý producent skupiny Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, AC/DC, Audioslave).


„Kapela miluje původní mix alba Ten, ale taky je zajímalo, co by se s tím zvukem stalo, když ho rozeberu a zremixuju,“ řekl producent Brendan O’Brien. „Původní zvuk desky je to, co si miliony lidí koupilo, co je nakopávalo a co milovali, takže jsem zpočátku váhal s tím vyjít ven. Po letech vytrvalého pošťuchování kapely jsem byl schopen se s touto myšlenkou ztotožnit a nabídnout ji jako součást k originálu.“

Sběratelská edice alba Ten nabídne kromě dvou CD také doposud nevydaný koncert z roku 1992 MTV Unplugged, 4 vinyly, repliku demokazety s 3 skladbami Pearl Jam a repliku poznámkového bloku Eddieho Veddera s původními texty, kresbami a poznámkami. Deluxe edice nabídne kromě dvou CD a DVD se zmíněným koncertem navíc 40 stránkový booklet. Album bude dostupné také na dvou vinylech.

zdroj: Sony Music
zavřít