Cro-Mags: americký hardcore v ČR

Vydáno 23.02.2009 | autor: PR

Legendární hardcorová parta Cro-Mags zahraje 2. března v pražském klubu Exit Chmelnice v čele s původním zpěvákem Johnem Josephem.

Cro-Mags: americký hardcore v ČR Cro-Mags: americký hardcore v ČR

Pokud nedáte dopustit na NY hardcorovou scénu a uznáváte její nesmrtelné praotce v podobě kapel Agnostic Front nebo Sick Of It All, pak jistě nevynecháte koncert legendy tohoto stylu v podobě newyorské party Cro-Mags. Jejich nadčasové album Age Of Quarrel z roku 1986 začalo psát zlatým písmem historii NYHC scény a dodnes je citováno mnohými kapelami jako zdroj inspirace. Potěšujícím faktem je, že po personálních nejasnostech vyrážejí Cro-Mags na toto turné v čele s původním frontmanem Johnem Josephem. Společně se zmíněnými Sick Of It All, Agnostic Front, ale také třeba Cause For Alarm byli Cro-Mags základním stavebním kamenem, na němž byla v průběhu let budována nezbořitelná zeď nesoucí název NYHC.


Cro-Mags v čele s neuroticky působícím frontmanem Johnem Josephem prali do lidí rychlý a agresivní power hardcore, který tehdy na lidi působil jako zjevení. Album Age Of Quaree z roku 1986 je dodnes považováno za jednu z nejsilnějších hardcorových desek osmdesátých let a songy jako World Peace, Show you no mercy, Malfunction nebo Hard times dnes patří mezi klasiku. Jako speciální hosté vystoupí italští HC veteráni Strenght Approach, kteří po boku Cro-Mags absolvují celé evropské turné.

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 2. března v Praze v klubu Exit Chmelnice, jsou již ve všech běžných předprodejích.

zdroj: Obscure
zavřít