Febiofest nadělí koncerty zdarma

Vydáno 23.02.2009 | autor: PR

Febiofest Music Festival nabídne letos po osm večerů zdarma koncerty kapel Gipsy.cz, Fast Food Orchestra, Terne Čhave, Sunflower Caravan a řady dalších.

Febiofest nadělí koncerty zdarma Febiofest nadělí koncerty zdarma

Hlavní doprovodný program Febiofestu 2009 (od 27. 3. do 3. 4.) se letos uskuteční pouze na hlavní scéně v podzemních garážích, zato přinese celou řadu inovací a nových jmen v line-upu – celkem 24 hudebních souborů od world music, přes ska, reggae, až po progresivní hudební projekty. „Letos jsme se soustředili na to, abychom angažovali co největší počet jmen, která se na Febiofestu dosud nikdy neobjevila,“ říká hudební dramaturg Jiří Březina. „To je případ Prague Ska Conspiracy, Sly Rabbits nebo Airfare.“ Můžete se těšit na světově známého kytaristu, zpěváka a sitáristu Amita Chatterjee v jeho novém hudebním projektu Ocean On Fire, moderní r&b projekt Sixin proplouvající mezi styly jako je neo-soul, jazz nebo hip hop.

Navigators

Dále vystoupí Navigators, kteří naservírují ojedinělý mix soulu, jazzu, rhythm and blues, popu a hip hopu. Terne Čhave rozbalí svůj Rom'n'Rol. Reggae ve spojení muzikantů z Konga a Česka, to jsou Prince Alfredo and The Warriors. Afrodisiak je zase pražská reggae kapela, v jejíž produkci uslyšíte i ska a dancehall. A zvuk Brazílie přinesou na pódium Mulata B. „Bez hudebního klubu už si dnes festival dokážeme jen těžko představit, sám se do podzemí přicházím osvěžit mnohokrát za festival. Proto jsme překonali finanční obtíže a Febiofest Music Festival má letos seznam jmen, která mě samotného velmi lákají,“ dodává Fero Fenič, ředitel festivalu.

I letos zůstává v podzemí, které na loňském ročníku navštívilo cca 20 000 lidí, vstup zdarma, k dispozici bude občerstvení, čajovna, kavárna a prodej etno zboží. Více informací a podrobný program najdete na www.febiofest.cz.

zdroj: Febio Fest
zavřít