Slipknot zahrají v červnu v Ostravě

Vydáno 24.02.2009 | autor: PR

Američtí Slipknot se vrací do České republiky. V ostravské ČEZ Aréně představí publiku show plnou šílenství a hrůzy 10. června.

Slipknot zahrají v červnu v Ostravě Slipknot zahrají v červnu v Ostravě

Všechno to začalo v roce 1995. V městečku Des Moindes ve státě Iowa se dala dohromady partička lidí a společně založili skupinu s názvem Slipknot. Po roce zkoušení a hraní v zapadlých klubech si na vlastní náklady vydali svůj debut Mate, Feed, Kill, Repeat. CD mělo jen 2000 kopií a Slipknot si jím získali pozornost několika vydavatelů. Nakonec podepsali smlouvu s Roadrunners records. Producent Ross Robinson jim pomohl a v roce 1997 začali nahrávat ve studiích Indigo Ranch v Los Angeles. Nějaký čas se kapela ještě přetvářela, aby nakonec zakotvila na devíti chlápcích oblečených v kombinézách a surrealistických maskách.


Pro někoho je možná devět členů trochu moc, ale jak říká Shawn Crahan: „Celé tři roky jsme měli perfektní docházku na zkoušení. Všichni tam byli na čas, nikdo nikdy nechyběl. Naše hudba je tak závislá na každém členu, že kdyby chyběl jediný člověk, třeba i DJ, už by to nebylo ono. I ty nejmenší věci dělají skladby takové, jaké jsou.“ V roce 1999 vydali CD Slipknot a tím odstartovali tu hrůzu a šílenství, co kapelu doprovází. Alba se prodalo víc jak 2,5 milionů nosičů a to znamenalo platinovou desku. Pro producenta Rosse Robinsona vůbec první. Po dvouletém vystupování na Ozzfestu, různých festivalech a koncertování v mnoha zemích světa vyšlo jejich další album s názvem Iowa.


Toto album je mnohem tvrdší a temnější než to předchozí. Rozporuplné reakce vyvolala další nahrávka Vol.3: (The Subliminal Verses), kterou produkoval Rick Rubin. Slipknot ji představili v roce 2004 živě v České republice v rámci předskakování Metallice. V roce 2008 Slipknot vydali své již čtvrté album nazvané All Hope is Gone, které je už platinové v USA, Austrálii a Japonsku. Po vydání alba se kapela vypravila na světové turné, které letos zavítá i do České republiky.

zdroj: Live Nation
zavřít