Touch And Go roztančí Akropoli

Vydáno 28.02.2009 | autor: PR

Britská kapela Touch And Go, která je známá povedeným mixem elektroniky a dechových nástrojů, vystoupí 26. března v pražském Paláci Akropolis.

Touch And Go roztančí Akropoli Touch And Go roztančí Akropoli

Za Touch And Go stojí významné osobnosti britské populární hudby - skladatel televizních znělek David Lowe, proslulý rozhlasový DJ a žurnalista Charlie Gillett a spoluzakladatel vydavatelství Oval Music Gordon Nelki. Skladby a znělky z pera Davida Loweho jsou nedílnou součástí dějin britské BBC. Například v době, kdy se hit Would You? usadil na čísle tři britského žebříčku, bylo možné slyšet jeho kompozice hned v třinácti pořadech britské státní televize.


Charlie Gillett je veterán britské hudební publicistiky, autor několika knih a také jeden z prvních rozhlasových DJů, který v sedmdesátých letech začal hrát ve svých pořadech world music. Když uviděl s jakým zájmem Britové hltají exotickou hudbu, založil spolu s třetím členem autorského kolektivu Touch And Go - Gordonem Nelkim - vydavatelství Oval Records, které se kromě objevování etnické hudby ujalo mimo jiné také pozdějších hvězd Iana Duryho, Elvise Costella nebo Paula Hardcastla. Pozice zpěvačky patří v kapele Touch And Go Vanesse Lancaster.

zdroj: Palác Akropolis
zavřít