Žebříku 2008 kraloval Kryštof

Vydáno 10.03.2009 | autor: redakce

Kryštof si odnesli nejvíce cen ze 17. ročníku ankety ŽEBŘÍK 2008, jež byla vyhlášena 6. března v Plzni. Patří jim prvenství mezi skupinami, uspěli s klipem Atentát, Richard Krajčo je Zpěvákem roku a hitu Tak nějak málo tančím patří 2. místo ve Skladbě roku.

Žebříku 2008 kraloval Kryštof Žebříku 2008 kraloval Kryštof

žebřík 2008

Z vítězství se mohli radovat také Chinaski, Aneta Langerová, Niceland, DJ Wich a film Bobule, pro ceny za druhé či třetí místo si přišli Lenka Dusilová, Iva Frühlingová, Support Lesbiens, Wohnout, Matěj Ruppert a Dan Bárta. Sošek „Tančící R“ výtvarníka Václava Česáka bylo rozdáno celkem třicet v deseti kategoriích.

žebřík 2008

„Tentokrát o vítězích rozhodovaly hlavně koncertní výkony, případně jejich záznamy na CD a DVD. Kryštof potvrdili své výsadní postavení na české scéně. Jsem rád, že se mezi zavedené tváře vklínili debutanti Niceland, Tomáš Klus nebo Toxique. Taky mě těší, že fanoušci ocenili i náročnější nahrávky, jakou je třeba Animage od Illustratosphere“ okomentoval hlasování čtenářů REPORTu vydavatel Jarda Hudec.

Speciální cena byla předána Glennu Hughesovi. Fenomenálnímu britskému zpěvákovi, který za doprovodu speciálního Czech all stars bandu zazpíval největší hity Deep Purple, sólové skladby i společné singly s Monkey Business, nadšeně aplaudoval beznadějně vyprodaný Dům kultury. Strhující koncerty předvedli také Horkýže slíže, podpořeni členy sk. Wohnout, dále Kryštof, Toxique a Děda Mládek Illegal Band.

žebřík 2008

Během nabité šestihodinové show došlo rovněž na křest DVD šéfa Abraxasu Slávka Jandy a na videoportrét zesnulého bubeníka Chinaski Pavla Grohmana. Na druhé scéně, která byla vyhrazena hip hopu a taneční hudbě, pokřtil svou albovou novinku DJ Neo.

žebřík 2008

Stejně jako loni na slavnostní večer navázala after party, která probíhala až do ranních hodin v plzeňském klubu Buena Vista.

Více ZDE


ŽEBŘÍK 2008 REPORT MUSIC AWARDS
DOMÁCÍ ČÁST - VÝSLEDKY 1.-3. MÍSTO

SKUPINA
1. Kryštof
2. Chinaski
3. Wohnout

ALBUM
1. Když Chinaski tak naživo – Chinaski
2. Animage – Illustratosphere
3. Lick It – Support Lesbiens

SKLADBA
1. Vysoké napětí – Aneta Langerová
2. Tak nějak málo tančím – Kryštof
3. Ztrácíš – Marek Ztracený

VIDEOKLIP
1. Atentát – Kryštof
2. Vysoké napětí – Aneta Langerová
3. Lady Karneval – Wanastowi Vjecy

ZPĚVÁK
1. Richard Krajčo
2. Matěj Ruppert
3. Dan Bárta

ZPĚVAČKA
1. Aneta Langerová
2. Lenka Dusilová
3. Iva Frühlingová

DJ
1. Wich
2. Lucca
3. Neo

OBJEV
1. Niceland
2. Tomáš Klus
3. Toxique

HUDEBNÍ DVD
1. Když Chinaski tak naživo - Chinaski
2. Live & Life – Blue Effect
3. Corrida 2007: Live – Kabát

FILM
1. Bobule
2. Bathory
3. Anglické jahody

PRŮSER
1. Smrt Pavla Grohmana
2. Iveta Bartošová
3. Český slavík

zavřít