Cocotte Minute pokřtili novinku

Vydáno 06.05.2009 | autor: redakce

V úterý 28.04. proběhl v Paláci Akropolis křest nové desky Cocotte Minute s názvem Sado Disco. Disco to nebylo určitě, Sado tak trochu.

Cocotte Minute pokřtili novinku Cocotte Minute pokřtili novinku

COCOTTE MINUTE
28.04. Palác Akropolis, Praha

Sadistický hudební zážitek.

Začátek akce byl nahlášen na 19:30, ovšem vzhledem k tomu, že Cocotte Minute hráli bez předkapely, začalo se hrát až kolem půl deváté. Ve velmi slušně zaplněném sále to už tou dobou slušně vřelo a fanoušci se dožadovali své oblíbené skupiny. Ta na sebe nenechala dlouho čekat a vyskotačila na pódium oděná do podivných oblečků z latexu a červené kůže. Inu proč ne, kapela musí umět zaujmout (i když až po chvíli mi došlo, že image má evokovat to sado a disco a ne kopírovat Rammstein).


Nejprve na publikum čekala nálož starších věcí, později přišly na řadu songy z nového alba a končilo se opět dobře známými hity. Vystoupení se nedá upřít energie a snaha o to, aby si fanoušci vystoupení užili. Bohužel už celkem postrádalo dobrý zvuk. A nejen to - také nápaditost. Směs Korn, Rammstein a starších Cocotte Minute začala být po několika minutách poněkud únavná, nové věci nepřináší žádný posun. Textům sice kvůli kvalitě zvuku nebylo příliš rozumět, ale z toho, co jsem pochytila, mám dojem, že postrádají vtip, který šlo nalézt například na první desce. Navíc snaha o zpěv byla spíše dojemná než podařená.

Zkrátka, tímto koncertem jsem se pronudila. Což se ovšem nedá říct o většině zbylých návštěvníků, kteří pařili od prvních tónů až do těch posledních, a prokládali to nadšenými ovacemi. Dalo by se polemizovat o jejich věkovém průměru a hudebním rozhledu, ale k čemu to vlastně. Pro kapelu je plus, když umí oslovit a pobavit davy. Cocotte Minute to evidentně umí a jejich fanoušci jim zobou z ruky. Stačí doufat, že se od téhle rádoby tvrdé a cool kapely posunou někam dál.

text Vendy Sonnková foto archiv

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít