ZZ Top: vousáči míří do Prahy

Vydáno 18.05.2009 | autor: PR

Pražský koncert ZZ Top 26. května v pražské Tesla Areně bude první zastávkou jejich letošního evropského turné. Po Praze následuje druhý den německé Lipsko a do 14. června dalších dvanáct měst v Evropě.

ZZ Top: vousáči míří do Prahy ZZ Top: vousáči míří do Prahy

Ihned poté absolvují tito vousáči dlouho očekávané velké americké turné s kapelou Aerosmith. ZZ Top jsou legendy texaského blues-rocku, od vzniku v roce 1969 hrají v nezměněném trojčlenném složení: kytarista Billy F. Gibbons považovaný za jednoho z nejlepších světových hráčů na tento nástroj (ne nadarmo se dostal na obálku nedávného vydání časopisu Guitar Player), baskytarista Dusty Hill a bubeník Frank Beard. Od roku 2004 jsou členy Rock and rollové síně slávy.


Divákům v Praze slibují minimálně devadesátiminutový koncert, kapela si kromě několika tun dalšího vybavení přiveze i LED obrazovku o rozměrech 12 x 6 metrů. „Technický rider kapely má 46 stran, k nejzajímavějším požadavkům patří vytipování golfového hřiště, kam by si Frank Beard mohl jít v případě zájmu zahrát tento sport,“ říká Borek Jiřík, pořadatel koncertu. ZZ Top jsou pověstní svojí energií, mnoho fanoušků je považuje za vůbec nejlepší koncertní kapelu.

zdroj: ArtsMarketing
zavřít