Marilyn Manson Brno nenadchnul

Vydáno 25.06.2009 | autor: redakce

3. června vystoupil v jihomoravské metropoli kontroverzní zpěvák Marilyn Manson se svou stejnojmennou kapelou. Karel Prchal vám poreferuje, proč bylo lepší ten večer zůstat doma.

Marilyn Manson Brno nenadchnul Marilyn Manson Brno nenadchnul

MARILYN MANSON

3. 6. VELODROM, BRNO

Nepodařená brněnská zvukovka.

Největší pozér a excentrik má už svá nejlepší léta dávno za sebou. Šokoval nejen mě, ale i tři tisícovky návštěvníků jeho brněnského „koncertu“, který už po 70 minutách odpískal. Předkapela X-Left To Die odcházela z pódia deset minut před dvacátou. Marilyn začal svůj pekelný koncert v jednadvacet. Za černou plachtou zakrývající pódium zahalené do tuny mlhy se z blat vynořil ON! Oblečený v dlouhém mantlu a rybářském klobouku. I z dálky bylo vidět, že mu chybí to nejzásadnější, make-up. Ale každý šel převážně na muziku...


Jenže i ta brzy vzala za své. Po dramaturgické stránce bylo trochu mimo narvat písně z týden staré desky na začátek playlistu. I tak byla odezva velmi dobrá. Na starou hitovku Disposible Teens se už regulérně pařilo i v zadních řadách. Bod varu se blížil i při Dope Show, ale pak šlo vše do sraček. Předělávku Sweet Dreams od Eurythmics Manson v polovině uťal a začal s kytaristou v sedě jamovat. Před závěrem vystoupení mistra M&M jsem si všiml, že mu, nevím proč, odpadl bubeník.

Možná ho do hlavy zasáhl jeden z hozených mikrofonů, které zpěvák s oblibou mrskal kolem sebe. Pak už nastala tma. „Je to pičus. Dal jen šest písniček a šel do hajzlu,“ ozvalo se za mnou, když asi po pěti minutách nastoupili technici na pódium a začali smotávat kabely. Musím mu dát za pravdu. Tentokrát Manson elegantně vyjebal se všemi přítomnými a brněnská zastávka se navěky zapíše do historie spíše jako velmi nevydařená zvuková zkouška.

1/7
text Karel Prchal foto archiv

Setlist
Four Rusted Horses
Pretty As A Swastika
Leave A Scar
Disposible Teens
Hate Anthem
Arma-God-Motherfuckin-Geddon
Great Big White World
Dope Show
Wow
Sweet Dreams/Rock´n´roll Nigger
We´re From America
Beautiful People

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít