Simpsonovi pokračují třetí sérií na DVD

Vydáno 23.07.2009 | autor: Filmopolis.cz

Mat Groening: Promiňte mi, pokud budu v tomto úvodu poněkud emotivní, ale když jsem přišel z práce domů, zapnul televizi a podíval se na opakování starých Simpsonů, trochu jsem se rozohnil.

Simpsonovi pokračují třetí sérií na DVD Simpsonovi pokračují třetí sérií na DVD

Když jsem uviděl tyhle žluté kreslené postavy s předkusem a líbeznou bezelstnou chůzí v některých téměř zapomenutých dobrodružstvích starších více než deset let, ukáply mi slzy. Sledoval jsem jejich rošťárny, vtípky i šílené kousky a jednou nebo dvakrát jsem povzdechl.

Ale nechápejte mě špatně. Nebrečel jsem, protože bych byl smutný. Brečel jsem ze zuřivosti. Opravdu museli rozsekat vysílané epizody Simpsonů tak mizerně, že z nich udělali téměř nesrozumitelnou kaši? Jenom aby tam nacpali o několik reklam na přesolené tyčinky víc? Je tohle způsob, jakým televizní stanice vrací roky naší otrocké a slepé oddanosti? Snažím se vám tím naznačit, že pokud máte náladu na celé recyklované Simpsony a věci s nimi spojené, pak je pro vás krabice, kterou držíte v rukou, to pravé: úplná nesestříhaná třetí řada seriálu se všemi vtipy, titulky a neporušenou původní animací. Pokračujeme v jízlivých komentářích autorů, animátorů a herců u každé epizody – přestože na konci řady sami pocítíte, že už jsme řekli téměř vše, co jsme chtěli a zbytek vyplnili pouze šustěním a jekotem. (Jedná se jenom o pár bláznivých srandiček. Ujišťuji vás, že v příští řadě se to již nestane.)

V této sezóně Simpsonovi nalezli lásku. Můžeme vidět Homera a Marge při jejich svatbě ve svatební kapli jen kousek od hranic jakéhokoliv státu, ve kterém leží Springfield. Podíváme se na Homerův skoro uskutečněný románek se zpěvačkou country Lurleen Lumpkinovou. Zalekneme se u svatby Selmy s prohnaným Levákem Bobem. S něvěřícným úžasem budeme sledovat Milhouseovo milostné vzplanutí k někomu jinému než k Líze (k Samanthě Stankyové, pro přesnost). Navíc shlédneme osvětový film o sexualitě z roku 1971 a už vůbec nemůžeme zapomenout na Homerovu psychedelickou jízdu na masážním křesle SpineMelter 2000 nebo jeho nezapomenutelnou rapsodii v Zemi čokolády. Nezdá se to jako špatná dávka dílů. Ve skutečnosti si myslím, že strčí do kapsy první i druhou řadu.

Váš kámoš, Mat Groening

Koupit DVD na Filmopolis.cz

zavřít