Coldplay se propůjčili vizionářům

Vydáno 28.07.2009 | autor: redakce

Coldplay chystají na 14. září vydat již šestý singl z desky Viva La Vida Or Death And All His Friends. Volba tentokrát padla na skladbu Strawberry Swing. Uvnitř videoklip.

Coldplay se propůjčili vizionářům Coldplay se propůjčili vizionářům

Tentokrát se kapela rozhodla pro velmi zvláštní způsob, jakým nové video poprvé veřejnosti představí. Od pondělí 20. července totiž bude k vidění exkluzivně a pouze na stránkách www.babelgum.com. Fandové si ho následně budou moci od 3. srpna též zakoupit jakožto placený download. Nový videoklip Coldplay mají na svědomí vizionáři ze seskupení Shynola, které se v minulosti postaralo například i o klipy pro Becka (E-Pro), Blur (Good Song), Junior/Senior (Move Your Feat) nebo Radiohead (Pyramid Song).



Coldplay si vymysleli i další mimořádnou cestu, jak budou video distribuovat k divákům. Návštěvníci sítí kin ODEON v Anglii, kteří se půjdou do kina od 22. července podívat na novou komedii Brüno, se animovaného videa singlu Strawberry Swing dočkají mezi upoutávkami na nové filmy. V Americe bude video k vidění ve stejné síti kin, a to před novým kasovním trhákem The Proposal. Kdo dává přednost Coldplay naživo, toho jistě potěší, že kapela bude i celé léto pilně koncertovat. Na září chystá velké turné po stadionech Velké Británie, které zakončí 19. září velkou show ve Wembley. Na tomto koncertě Coldplay doprovodí i několik hostů - rapper Jay-Z, dívčí skupina Girls Aloud a nováčci White Lies.

zdroj: EMI
zavřít