Shantel roztančí Palác Akropolis

Vydáno 02.08.2009 | autor: PR

7. října vystoupí v pražském Paláci Akropolis německý elektronický mág Shantel v doprovodu balkánské dechovky Bucovina Club Orkestar.

Shantel roztančí Palác Akropolis Shantel roztančí Palác Akropolis

Shantel uvede naživo v klubovém prostředí koncertní party, se kterou slavil úspěch na loňských Colours of Ostrava: balkánské melodie a nástroje podložené elektronickými rytmy. V Praze Shantel představí kromě písní z desek Bucovina a Disko Partizani nové album nazvané Planet Paprika, které vychází letos v srpnu. Shantel, držitel prestižní ceny BBC Radio 3 Awards for World Music, proslul především jako jeden z prvních DJs, který zremixoval písně rumunských, srbských či makedonských kapel – například Taraf de Haidouks, Mahala Rai Banda nebo Boban Marković Orkestar.


Remixy vydal na kompilacích Bucovina Club Vol. 1 a 2, z nichž druhá byla v mnoha výročních anketách world music zařazena mezi deset nejvýznamnějších nahrávek roku 2005. Jeho taneční party ve frankfurtském divadle Schauspiele nazvané Bucovina Club si rychle získaly proslulost po celém Německu, vnesly do unaveného klubového prostředí nový – energický a živelný – impuls. Shantel svým přístupem inspiroval řadu dalších kapel a DJs – například Balkan Beat Box či BalkanBeats Berlin. Napsal také původní hudbu k filmu Na druhé straně režiséra Fatiha Akina.

zdroj: Arts Marketing
zavřít