Joyride hlásí rekordní návštěvnost

Vydáno 10.09.2009 | autor: PR

Letošní ročník sportovně hudebního festivalu Joyride přilákal o tomto víkendu do Prahy téměř dvacet tisíc návštěvníků.

Joyride hlásí rekordní návštěvnost Joyride hlásí rekordní návštěvnost

Vše odstartovalo už v pátek v 15 hodin na Císařské louce. I přes ne úplně perfektní počasí se do areálu hned od začátku valily stovky návštěvníků, kteří si po obhlédnutí terénu bohužel museli chvilku počkat na start wakeboardového contestu. Silný vítr totiž odsunul jeho začátek zhruba o půl hodinky. Naopak podle plánu proběhla exhibice třetího muže Mistrovství světa ve freestylu na vodním skútru Václava „Icemana“ Žáčka, které přihlíželi stovky lidí, zatímco ostatní se účastnili paintball a airsoft turnaje nebo sledovali koncerty na hlavní stagi.


Druhý den se festival JoyRide přesunul do úplně nové lokality v Praze 4 Bráníku. V poledne bylo vše připraveno a mohlo se odstartovat. Jediné, co opět trochu narušovalo plány byl ostrý vítr, který znepříjemňoval život hlavně FMX riderům a G2 Adrenalin Zóně. I ten se ale nakonec trochu utišil a vše proběhlo podle plánu. Jedním z vrcholů sobotního dne pak byla show streetfightera Pepy „Sršně“ Šilera. Jízda po zadním a předním kole ve velké rychlosti přiváděla diváky do varu. Opět nezklamal breakdance battle, do kterého se přihlásilo tolik crew z celé České republiky, že se málem během celého dne ani nestihl.


Poslední z vrcholů druhého dne festivalu přišel hned po vyhlášení výsledků. Koncert kapely Sunshine byl velkým tahákem a podle toho to vypadalo i před hlavní stagí. „JoyRide znám, jsem rád, že jsme si tu mohli zahrát. Extrémní sporty sice nijak aktivně neprovozuju, ale líbilo se mi tu. Lidi byli skvělý,“ řekl zpěvák a kytarista Sunshine Kay Buriánek. Celkový počet návštěvníků druhého dne festivalu se nakonec, podle rozdaných pásek u vchodu, vyšplhal na 14 tisíc lidí, takže v součtu s pátečním odpolednem se na festival JoyRide 2009 přišlo podívat necelých 19 tisíc lidí.

zdroj: Joyride
zavřít