Iva Bittová zahájí Struny podzimu

Vydáno 18.09.2009 | autor: redakce

Iva Bittová zahájí 22. září ve Stavovském divadle již 14. ročník mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu, nad kterým převzal záštitu Václav Havel.

Iva Bittová zahájí Struny podzimu Iva Bittová zahájí Struny podzimu

Všestranná umělkyně, která patří k častým hvězdám programu festivalu od jeho prvních ročníků, představí 22. září ve Stavovském divadle originální retrospektivní program připravený přímo na míru Strunám podzimu. Ivu Bittovou, jež si pohrává se všemožnými žánry a styly, doprovodí Pražská komorní filharmonie (PKF) v čele s dirigentem Jakubem Hrůšou. Po jejím boku ale vystoupí řada dalších hostů. Publikum se tak může těšit na Vladimíra Václavka, Jaromíra Honzáka, Miloše Dvořáčka, Davida Dorůžku nebo Miroslava Hloucala. „Iva Bittová patří v mezinárodním kontextu k nejvýraznějším osobnostem české hudební scény. Velice si vážím toho, že zahájení letošního ročníku festivalu patří právě Ivě Bittové, která pro nás připravila výjimečný program,“ dodává Marek Vrabec, umělecký ředitel festivalu.


Na přípravách programu zahajovacího večera se společně s Ivou Bittovou a uměleckým ředitelem festivalu Markem Vrabcem podíleli i hudebník a producent Petr Ostrouchov a jazzová pianistka Beata Hlavenková, kteří se ujali aranžmá. Známé skladby Ivy Bittové se tak objeví v nové instrumentaci. Koncert se koná pod záštitou Václava Havla.

STRUNY PODZIMU 2009 – interpreti
22. září, Iva Bittová, Pražská komorní filharmonie & hosté, dir. Jakub Hrůša
29. a 30. září, Schwarz auf Weiss: Orchestr Berg & SKUTR
8. října, Heimatklänge: Erika Stucky, Noldi Alder & Christian Zehnder
21. října, Gil Shaham
31. října, Cassandra Wilson
4. listopadu, Libor Nováček & Michael York
10. listopadu, 415 versus 442! (Středoevropská hudební akademie MEMA)
15. listopadu, Astillero Tango 20. listopadu Ludovico Einaudi

zdroj: Struny podzimu
zavřít