Bauchklang: máme mnoho stylů

Vydáno 02.10.2009 | autor: PR

Rakouští beatboxeři Bauchklang zahrají v pražském Paláci Akropolis již tuto sobotu 3. října. Nabízíme krátké interview s Alexem Böckem, jedním ze členů Bauchklang.

Bauchklang: máme mnoho stylů Bauchklang: máme mnoho stylů

Těšíte se už do Prahy? Vzpomínáte někdy na váš minulý pražský koncert?
Samozřejmě, že se na další hraní velmi těšíme. Poslední vystoupení v roce 2005 v Paláci Akropolis a v roce 2007 v Abatonu byla skvělá a dodnes na ně vzpomínáme.

Na co se mohou těšit vaši příznivci tentokrát? Zahrajete jim v sobotu v pražském Paláci Akropolis něco speciálního?
Většinu repertoáru bude tvořit poslední živé album Live in Bombai (zatím bylo vydáno pouze v Rakousku, Německu a Švýcarsku, ale online je k dostání po celém světě), ale během vystoupení uslyšíte také některé nové věci z připravovaného studiového alba, které vyjde v březnu příštího roku.

Slyšeli jste o českém BEATBURGER Bandu, kteří Vám budou sobotní koncert otevírat?
Zatím jsem o nich neslyšel, ale díval jsem se na jejich myspace a jsou docela cool. Těším se, až se s nimi poznáme a možné uděláme společně malý jam…uvidíme.



Máte nějaké hudební idoly? Napadá vás někdo, kdo by vás pozval v roli hostů a splnil vám tak sen?
Máme mnoho stylů, ze kterých čerpáme inspiraci, ne přímo konkrétní umělce. Seznámili jsme se ale s úžasnou americkou performerkou mluvené poezie Ursulou Rucker, se kterou jsme strávili hodně času a natočili společný track na naše připravované album a v prosinci budeme mít v Rakousku dokonce společný koncert.

Nedávno jste se vrátili z turné po Indii, ze kterého vyšlo i live DVD. Jaká to byla zkušenost pro Evropany?
Ano, loni jsme navštívili osm měst a byl to skvělý zážitek. Na začátku jsme nevěděli, co očekávat, ale když jsme viděli ty lidi, kteří stejně jako kdekoliv jinde reagují na naši hudbu, protože lidský hlas lidi propojuje, jsme si jistí, že ať přijedeme hrát kamkoliv, vždycky to bude jiskřit!

Chystáte prý nové album. V čem se od toho předchozího bude lišit?
Nové album je de facto hotové, stále ale hledáme partnera, s jehož pomocí ho vydáme, protože od roku 2008 nejsme zapsáni u žádné nahrávací společnosti. Našim velkým cílem bylo znovu se co nejvíce přiblížit živému zážitku a uspěli jsme! Dalším velkým rozdílem oproti minulým albům je, že poprvé máme hosty: Ursula Rucker a Rouda, performeři mluvené poezie a Indra a TEZ, beatboxeři z Německa a Francie.

zdroj: United Islands Of Prague
zavřít