Zion Train: reggae poutníci v Praze

Vydáno 16.10.2009 | autor: PR

Zion Train, průkopníci dubu a tanečního reggae, vyrážejí na turné, v jehož rámci zavítají také do České republiky. V pražském Lucerna Music Baru zahrají 1. listopadu.

Zion Train: reggae poutníci v Praze Zion Train: reggae poutníci v Praze

V devadesátých letech byli silně zapojeni do alternativní a undergroundové kulturní scény, uznáváni svým okolím jako představitelé reggae v nezkalené původní formě. Jejich největší síla spočívá v živém vystupování, při němž mísí elektroniku s akustickými nástroji a předními vokalisty. Jejich desky zní i dnes velmi svěže, proto došlo i na reedice prvních, dlouhou dobu nedostupných alb A Passage To Indica, Natural Wonders Of The World In Dub a Siren, z nichž zejména to posledně jmenované je vnímáno jako předzvěst dubové vlny, která se počátkem devadesátých let přehnala světovou hudební scénou. Nejnovější, už deváté studiové album nazvané Live as One bylo velice vřele přijato hudebními příznivci i kritiky.



Zion Train za tuto desku získali Reggae Grammy v kategorii nejlepší dubové album a vzápětí si jej nechali zremixovat podobně smýšlejícími producenty z celého světa (mimo jiné Rob Smith, Digital & Vibronics, RDK Sound System či Professor Skank). K příležitosti vydání této kolekce se během podzimu a zimy 2009 odehraje turné zahrnující patnáct zemí světa. Jejich cestovní itinerář je mimo jiné opět jednou zavede do České republiky. Čeští fanoušci se budou se Zion Train moci setkat 1. listopadu v pražském klubu Lucerna Music Bar.

zdroj: D Smack U
zavřít