Nazareth pojedou turné po Čechách

Vydáno 19.10.2009 | autor: redakce

Nazareth plánují turné po České republice. V listopadu se rozjedou do čtyř měst, kde nechají zaznít svoje klasické hity Love Hurts, Dream On či Holiday.

Nazareth pojedou turné po Čechách Nazareth pojedou turné po Čechách

Nazareth vznikli ve skotském městě Dunfermline ze zbytků polo-profesionální místní kapely The Shadettes (původně Mark V a The Red Hawks) zpěvákem Danem McCaffertym, kytaristou Mannym Charltonem, basákem Petem Agnewem a bubeníkem Darrellem Sweetem. Jméno získali ze skladby The Weight od skupiny The Band ("I pulled into Nazareth/Was feelin' half past dead…"). V roce 1970 se skupina přesunula do Londýna, kde roku 1971 vydala své první, stejnojmenné album. Po získání renomé díky desce Exercises z roku 1972 vydali Nazreth album Razamanaz (1973). Skladby jako Broken Down Angel a Bad Bad Boy se umístily v britském žebříčku Top 10.


Poté přišlo album Loud 'N' Proud (1973), které obsahovalo hit This Flight Tonight. V roce 1974 vydali Rampant, které bylo neméně úspěšné. Album Hair of the Dog vyšlo v roce 1975 a titulní skladba Now You're Messing With a Son of a Bitch se stala základem všech světových rockových rádií 70. let. Americké vydání alba obsahuje hit Love Hurts. Tato skladba byla v Anglii a USA vydána jako singl. V USA byla oceněna jako platinová a umístila se v americkém Top Ten.

Nazareth v ČR:

25. 11. LIBEREC – TIPSPORT ARENA
26. 11. PÍSEK – CK PÍSEK
27. 11. PLZEŇ – HALA TJ LOKOMOTIVA
28. 11. ZLÍN – HALA NOVESTA

zdroj: www.mafomusic.eu
zavřít