Nejočekávanější historické drama Bathory konečně na DVD a Blu-ray

Vydáno 19.10.2009 | autor: Filmopolis.cz

Milovníci historických filmů se konečně dočkali. Distribuční společnost Bontonfilm a. s. přichází na trh s jedním z nejočekávanějších historických dramat s názvem Bathory režiséra Juraje Jakubiska. Tento historický velkofilm budou mít diváci k dispozici jak na DVD, tak i na Blu-ray, což uspokojí i ty nejnáročnější z nich.

Nejočekávanější historické drama Bathory konečně na DVD a Blu-ray Nejočekávanější historické drama Bathory konečně na DVD a Blu-ray

I přesto, že první klapka filmu Bathory padla v roce 2005, vyplatilo se na tento film se štědrým rozpočtem přes 300 milionů čekat. Jakubiskovo nekonvenční pojetí známého příběhu o Čachtické paní umožní divákovi jiný pohled na její osud doplněný hmatatelnou přítomností jedinečného režisérova stylu. Hlavní postavou je Erzsébet Báthory – Alžběta Báthoryová, přezdívaná též „krvavá hraběnka“, jejíž filmový příběh začíná v době, kdy jí bylo 23 let a odehrává se ve třech dějstvích, která se místy prolínají a plynule na sebe navazují. Vypráví o její lásce k známému italskému malíři Carvaggiovi, která vzhledem k tomu, že přelom 15. a 16. století nepřál milostným happyendům, zůstala nenaplněna, o manželském poutu nejmocnějších uherských rodů Báthory a Nádašdy a také o intrikách palatína Juraje Thurza. Postavu Alžběty Báthoryové výborně ztvárnila anglická herečka Anna Friel a kromě zahraničních herců se na filmu podílely i české filmové hvězdy, jako Karel Roden, Bolek Polívka, Lucie Vondráčková či Jiří Mádl.

Za realizací DVD a Blu-ray disků stojí společnost BRICKBOX DIGITAL MEDIA s. r. o., která jako přední poskytovatel služeb ve střední a východní Evropě v oblasti optických a digitálních médií působí na poli Blu-ray Disc™ již dva roky. Vzhledem k vysoké časové náročnosti projektu, jehož příprava byla dvakrát delší oproti standardním Blu-ray projektům a vysoké participaci režiséra Jakubiska s jeho smyslem pro dokonalost, slibuje tento titul opravdu kvalitní podívanou doplněnou nadstandardní bonusovou výbavou. Juraj Jakubisko se spolu se svou manželkou, producentkou tohoto filmu, Deanou Jakubiskovou-Horvathovou aktivně zapojovali např. v rámci obsahu bonusové výbavy, grafiky či v oblasti zvukového zpracování. Nadstandardní bonusovou výbavou se rozumí opravdu mimořádná škála nabitá filmy, fotografiemi i textem (rozhovory, profily herců apod.), u které divák může strávit hodiny. Příkladem nejzajímavějších bonusů může být Film o Filmu, Co jste ve filmu neviděli, fotogalerie z natáčení, Bathory ze zákulisí a mnoho dalších. Součásti bonusu Bathory ze zákulisí jsou filmová NEJ, která nabízejí nejrůznější informace o celém natáčení, stejně jako o výrobě.

Blu-ray Disc™ Bathory, který se řadí k obsahově nejrozsáhlejším, je vybaven českou a slovenskou zvukovou verzí formátu DTS Master Audio 5.1, českými a slovenskými titulky, včetně titulek pro neslyšící a širokoúhlým obrazem Full HD 1080p/24 FPS (16:9), (1:2,35).

DVD Bathory může nabídnout českou a slovenskou zvukovou verzi ve formátu DD 5.1, české a slovenské titulky spolu s titulky pro neslyšící a obraz 16:9. BRICKBOX DIGITAL MEDIA s. r. o. poskytuje široké spektrum služeb pokrývajících celý životní cyklus výrobku – od obsahového managamentu a zpracování po výrobu optického média, distribuci, nové zabalení a recyklaci. Připravuje a vyrábí optická filmová média na trzích východní Evropy od roku 1999 a dosud připravila a zrealizovala pro svoje zákazníky vydání více než 2.000 nových video titulů. BRICKBOX DIGITAL MEDIA s. r. o. je první licencovaný Blu-ray partner ve střední a východní Evropě. Mimo jiných mezinárodní organizací je členem Blu-ray Disc Association a Českého Blu-ray Forum.cz.

Koupit DVD na Filmopolis.cz

zavřít