Stimul nabídne bizarní elektroniku

Vydáno 21.10.2009 | autor: PR

Divadlo Archa nabídne v několika následujících dnech koncerty Pan Sonic, Arve Henriksen, The Bug a mnoha dalších. Všichni vystoupí v rámci festivalu Stimul.

Stimul nabídne bizarní elektroniku Stimul nabídne bizarní elektroniku

Po prvním poprázdninovém Stimulu, na kterém vystoupili legendární Peaches, se během třech tematicky zaměřených večerů představí zástupci experimentální elektroniky, improvizační hudby a poměrně mladého žánru dubstepu.


23. 10. – Pan Sonic (FIN), Vladislav Delay Quartet (FIN) Head in body (CZ)

Finští lamači zvuku Mika Vainio a Ilpo Väisänen aka Pan Sonic zahrají tři roky po vystoupení v pražském Roxy podruhé na festivalu Stimul, kde představí své zbrusu nové album (vychází v říjnu 2009 na značce Blast First Petite). Opět nám dají zakusit ledové kouzlo strohých hrátek s elektronickými frekvencemi, svisty, tepy a vibracemi. Navíc je exkluzivně podpoří aktuální elektronicko-jazzový projekt Fina s neméně zvučným jménem: Vladislav Delay Quartet. Těšte se na severskou kombinaci elektronických frekvencí a jazzových vibrací.


24. 10. – Arve Henriksen / Jan Bang (NO), Marcus Schmickler (DE), John Butcher (UK)

Na improvizační večer Stimul pozval nejvýznamnější hráče současné scény volné improvizace, kteří se při hře na dechový nástroj nechávají inspirovat tak odlišnými styly jako je jazz, ambient, minimalistická improvizace nebo elektronika. Jejich setkáním vznikne pestrý obraz mnoha přístupů ke zvuku a zároveň je možné, že spojí svá hudební pojetí při překvapivém společném vystoupení a setkají se na jednom pódiu. Večer zajímavě doplní elektronik Marcus Shmickler.


27. 10. – The Bug (UK), Zomby (UK), Cloaks (UK)

Unikátní pohled do nejprogresivnějších tendencí temného elektronického stylu zvaného dubstep. Hvězdou tohoto večera Stimulu je Kevin Martin alias The Bug, autor klíčové desky loňského roku London Zoo. Jeho futuristická vize dubstepu a dancehallu, během níž mu budou nápomocni dva prvotřídní vokalisté (MC Flowdan + Daddy Freddy), vám rozvibruje vnitřnosti jako nic předtím! Subžánr zvaný „wonky“ představí před ním londýnský producent Zomby. Navíc, jeden z největších objevů poslední doby na experimentální scéně, duo Cloaks, zahájí tento výjimečný dubstepový večer v Divadle Archa svým DJským setem.



zdroj: Stimul
zavřít