Spandau Ballet: 80. léta se vrací

Vydáno 23.10.2009 | autor: PR

Britští matadoři Spandau Ballet se vracejí na koncertní pódia. Hvězdy z 80. let opráší na novém albu svoje největší hity a k dobru přidají dva zbrusu nové songy.

Spandau Ballet: 80. léta se vrací Spandau Ballet: 80. léta se vrací

Spandau Ballet se dali dohromady v druhé polovině 70. let a během své kariéry zazářili hity jako True, Gold, Through The Barricades nebo Only When You Leave. Průlomová byla alba True a Parade z let 1983 a 1984, která ze Spandau Ballet udělala hvězdy první velikosti. Jejich kariéra skončila však v roce 1989, kdy se cesty jednotlivých členů rozdělily. Lačnost po jejich hudbě a hlavně dlouholetá věrnost fanoušků kapelu však letos na jaře přiměla k tomu, že Spandau Ballet ohlásili comebackové turné.


Následně dostala kapela velmi lukrativní nabídku od labelu Mercury na vydání výběrové desky, na které dali Spandau Ballet svým velkým hitům novou tvář. Vydání zmiňovaného alba je na spadnutí, dočkáme se ho již 26. října. Spandau Ballet šli ale na svém comebacku ještě o krok dál a na výběrovku přidají i dvě nové písně. Singlem, který bude návrat Spandau Ballet podporovat v médiích, je titulní píseň Once More. Aktuálně se kapela nachází na turné po Velké Británii, které je z velké části již několik týdnů vyprodané.

zdroj: Universal
zavřít