Soutěž kapel vyhráli The Roads

Vydáno 30.10.2009 | autor: PR

Ve čtvrtek 22. října se strhla v pražské Akropoli hudební bitva o první místo v prvním ročníku soutěže RGM Live Space. Kdo si nakonec převzal první cenu?

Soutěž kapel vyhráli The Roads Soutěž kapel vyhráli The Roads

Pět kvalifikačních a dva semifinálové koncerty rozhodly o čtyřech postupujících - No Heroes (Beroun), LUS3 (Praha), The Pure (Praha) a The Roads (Berlín, Praha). Z těch odborná porota nakonec – po dlouhém a emotivním diskutování – vybrala The Roads. The Roads jsou už poměrně zkušenou kapelou s českolipsko-britsko-pražskými kořeny. Velmi charakteristický je pro ně zpěv frontmana Raye ze severoanglického Grimsby. Vítězstvím si zajistili u RGM Entertainment vydání CD, jeho distribuci, natočení klipu a jeho tříměsíční rotaci na TV Óčko, podporu pilotního singlu sítí rádií Kiss, zalistování singlu i celého CD do prodejního katalogu na www.i-legalne.cz, uspořádání turné, hraní na partnerském festivalu a vystoupení v pořadu Noc s Andělem.


Andělskou noc si odzkoušeli hned dva dny po vítězství – v sobotu 24. října. Nelehké role porotců se v průběhu celé soutěže ujali Pavel Anděl, Martin Rigler, Milan Cais, Jan Čechtický, Michal Dvořák, Jan Ponocný, Jiří Balvín a Petr Dokládal. Do soutěže se přihlásilo 431 kapel. Z nich následně porota vybrala dvacet pět, které prošly základními koly. O postupujících kapelách rozhodovali nejen zmiňovaní porotci, ale i diváci hlasováním na koncertech a prostřednictvím sms. Finálový koncert si můžete poslechnout na rádiích Kiss v pátek 6. listopadu ve 20:00 a podívat na TV Óčko 7. a 10.listopadu od 20:00, 15.11. od 14:00 hod.

zdroj: Turner

Nejlepší kapely soutěže můžete slyšet na kompilaci, která je přílohou REPORTU 10/09.
zavřít