Rozhlas nabídne česko-německé zvuky

Vydáno 06.11.2009 | autor: PR

Odvysíláním rozhlasové hry o cestovatelích Hanzelkovi a Zikmundovi 4. listopadu na stanici Český rozhlas 3 – Vltava odstartovala veřejná část projektu „rádio d-cz“, který probíhá jako součást „Zipp - česko-německých kulturních projektů“.

Rozhlas nabídne česko-německé zvuky Rozhlas nabídne česko-německé zvuky

V posledních dvou letech vzniklo pět delších rozhlasových prací a deset zvukových miniatur – „exkurzů do česko-německých životních světů“, které mohli posluchači v Německu slyšet na veřejnoprávních stanicích od června do září 2009. Jejich autory jsou renomovaní tvůrci, výtvarníci, dramaturgové, spisovatelé či sběratelé zvuků a hudebníci – například Kateřina Šedá, Jáchym Topol, Peter Cusack, Miloš Vojtěchovský, Steffen Irlinger, Marek Janáč, Werner Pöschko či Rolf Simmen. S výsledky jejich práce se teď české publikum bude moci setkat v průběhu listopadu jak na vlnách Českého rozhlasu 3 - Vltava, tak i od 16. do 22. listopadu během týdne radioartu v pražské galerii tranzitdisplay, kde se projekt „rádio d-cz“ souborně představí zvukovými instalacemi, výstavou, workshopy a přednáškami.


10. listopadu bude navíc při veřejné performaci Lucidní sny pana Williama Heerleina Lindleyho v Ekotechnickém muzeu Praha uvedena jedna z prací Nejmilejší zvuky Prahy (Favourite Sounds of Prague) Miloše Vojtěchovského a Petera Cusacka. Při večeru, který bude přenášen živě na ČRo 3 – Vltava, bude tvůrcům projektu Nejmilejší zvuky Prahy udělena prestižní cena Respektu. Podrobný program a kalendář všech akcí v rámci „rádio d-cz“ naleznete na www.projekt-zipp.de/cz/svety_zivota/radio_d-cz/.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít