Gogol Bordello: cikánský cirkus v Praze

Vydáno 13.11.2009 | autor: PR

Gogol Bordello zahrají Praze svůj gypsy punk již za měsíc. Do Malé sportovní haly v Praze přijedou 11. prosince, kdy se představí v rámci turné ke koncertnímu DVD a CD Live from Axis Mundi.

Gogol Bordello: cikánský cirkus v Praze Gogol Bordello: cikánský cirkus v Praze

Gogol Bordello se proslavili po celém světě divokými koncerty, které míchají cikánskou a východoevropskou hudbu, ska, rock´n´roll a vše rebelské od flamenka až po perestrojkový punk. V centru pozornosti jednoznačně stojí, skáče a svíjí se charismatický zpěvák a kytarista Eugene Hutz, potomek ukrajinských Romů, který prošel z Kyjeva přes utečenecké tábory v západní Evropě až do multikulturního New Yorku.


Za dobu existence kapely se z něj stala globální celebrita, která dává stovky rozhovorů, vystupoval s Madonnou na koncertu Life Earth, hrál v jejím režijním debutu Filth and Wisdom či po boku „Froda“ Elijaha Wooda a ve svých výrocích si nebere žádné servítky. Na pódiu mu zdatně sekundují další muzikanti z Ruska, Izraele, USA, Ghany, Ekvádoru a dvě tanečnice. O síle a energii jejich koncertů svědčí i to, že letos na festivalu v dánském Roskilde získali Gogol Bordello jako jediná kapela plný počet hvězdiček v hodnocení všech vystupujících.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít