Hromosvod zahraje v Balbínce

Vydáno 16.11.2009 | autor: PR

Hromosvod letos slaví 15 let na hudební scéně. U této příležitosti vyrazil na turné, jehož součástí bude speciální vystoupení v pražské Balbínově poetické hospůdce.

Hromosvod zahraje v Balbínce Hromosvod zahraje v Balbínce

Retrospektivní turné pražského folkrockového Hromosvodu vstupuje do své druhé fáze a ve čtvrtek 26. listopadu vyvrcholí v domácí Balbínově poetické hospůdce. Do Balbínky dorazí i vzácní hosté z řad bývalých členů včetně těch, kteří tehdy, v telecích letech, stáli u zrodu. Zazní tudíž i několik rarit z nejstaršího období, kterému se v Hromosvodu s úsměvem přezdívá „kinderfolk“. Nostalgie ale má své hranice, a tak páteř playlistu bude tvořit aktuální repertoár poskládaný ze dvou dosud vydaných oficiálních alb a několika novinek.


Hromosvod momentálně pracuje na svém třetím řadovém albu. Činí tak v domácím studiu svého bubeníka a někdejšího zvukaře Jakuba Homoly. Většina materiálu je natočená, spousta nových písní už je slyšet i na koncertech. Ač deska ponese název Zimní čas, vyjde pravděpodobně z technických důvodů až v dubnu. Následně bude podpořena jarní koncertní šňůrou a mohutnou festivalovou jízdou.

Hromosovod 15 let tour:

19. listopad - Pozlovice, Ogar (+ Jablkoň)

20. listopad - Rožnov pod Radhoštěm, Harcovna (+ Jablkoň)

21. listopad - Třebíč, klub B (+ Schodiště)

26. listopad - Praha, Balbinova poetická hospůdka, 19:30

05. prosinec - Plzeň, A.C.W. Saloon (+ Mrtvej Brouk)


zdroj: Hromosvod
zavřít