Report vydá desku rockerů z USA

Vydáno 15.12.2009 | autor: PR

Nové split album amerických rockstars Geoffa Tysona a The Wavemen vychází 16. ledna 2010 jako bezplatná příloha zimního dvojčísla magazínu Report.

Report vydá desku rockerů z USA Report vydá desku rockerů z USA

Geoff Tyson je respektovaný zpěvák a kytarista, který je jedním z pouhých dvou žáků legendárního Joe Satrianiho, kteří u něj uspěli a složili závěrečné zkoušky. Ten druhý úspěšný student se jmenuje Steve Vai. Geoff Tyson se před dvěma lety usadil v Praze a začal se naplno věnovat své nové tvorbě. Zároveň zde poskládal svou novou doprovodnou skupinu, v její sestavě naleznete švédského baskytaristu Ulfa Gjordingena (ex-Bůh ví), bubeníka Tomáše Nováka (ex-Support Lesbiens) a Jakuba Xaviera Baro (ex-Ida Kelárová) a Jirku Vidasova (ex-Romano zorba). Sám Geoff Tyson hrál v kapelách T-Ride, Snake River Conspiracy a Stimulator.


 
The Wavemen je zajímavé seskupení muzikantů, které okolo sebe poskládal americký poeta a zpěvák Lucien Zell. Lucien byl bohem obdařen pouze jednou plně funkční rukou, což ho ovšem nijak neomezuje v jeho osobní a kulturní aktivitě, naopak je z něho cítit obrovská vůle podělit se o své pocity s okolním světem. Po nějaké době strávené cestováním po Evrope se usadil v Praze, kde v roce 2007 založil skupinu The Wavemen. Spojil své síly s Honzou Horáčkem, Honzou Ponocným (Cirkus Ponorka), Standou Matouškem (ex-Meky Žbirka, Temperamento, Space Junkie) a švédským baskytaristou Ulfem Gjordingenem (ex-Bůhví).



Nové společné album Geoffa Tysona a The Wavemen vychází 16. 1. 2010 jako bezplatná příloha magazínu Report.

zdroj: Mafo
zavřít