Navigators ve studiu

Vydáno 02.02.2010 | autor: redakce

Na vánočním koncertě v Lucerna Music Baru Navigators představili novou sestavu se zpěvákem Martinem Svátkem a část repertoáru z právě vznikající druhé desky. Vrcholem koncertu byla dražba velkoformátové fotografie, která vynesla charitativní organizaci Rozmarýna 114 000 Kč.

Navigators ve studiu Navigators ve studiu

Nové album Navigators vzbuzuje velká očekávání a je tedy na místě odtajnit několik prvních informací. Ve studiu se skupina stejně jako v případě předchozího alba Sky Travellin’ setká s řadou zajímavých hostů – s celosvětově uznávaným hráčem na „hammondky“ Ondřejem Pivcem, prvotřídním kontrabasistou Pepou Fečem a smyčcovým kvartetem, pro nějž připraví aranže Viliam Béreš z Toxique. O finální zvuk desky se opět postará osvědčený mistr Tom Coyne, kterému pod rukama prošly nahrávky všech možných špičkových interpretů od Sade až po Stinga.

 

Aktuální dění ve studiu popisuje Honza Pospíšil: "Ve studiu v podstatě finišujeme, teď se dodělávají detaily. Dnes se zrovna točí perkuse, zítra přijede kvartet. Jediné, co má skluz je rap. Zato můžu já, protože jsem nastydl (i přes všechnu preventivní péči). Ve studiu spontánně vznikly dvě písničky navíc a jedna dopadla nakonec úplně jinak, než jak byla původně vymyšlená. Zároveň vrcholí ve dvou filmových společnostech přípravy k natáčení dvou různých klipů."

 

Druhý singl Do Something se dostane k uším posluchačů již v březnu. První singl Rely On zabodoval už v létě – v červnu se vyšplhal mezi pět nejhranějších videoklipů na serveru Youtube.

 

 

Nové album Navigators vyjde na konci dubna a to v CD i v limitované LP verzi, slavnostní křest proběhne 29. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Tou dobou už by měl na televizních obrazovkách rotovat první ze dvou připravovaných videoklipů a na světě bude také nová podoba webových stránek www.navigators.cz.

zdroj: Ivana Marcinová, Navigators; fotografie: Roman Černý

zavřít