JamRock láká na Kryštof i Tři Sestry

Vydáno 24.02.2010 | autor: redakce

Festival JamRock letos proběhne 3.-5. června v Žamberku a sází na známé i dosud neobjevené kapely. Těšit se můžete na Kryštof, Tři sestry, švédské Grave a řadu dalších.

JamRock láká na Kryštof i Tři Sestry JamRock láká na Kryštof i Tři Sestry

České skupiny jsou již zcela dořešeny. Dosud s největším úspěchem z českých kapel se setkal Kryštof, který je tak výjimečně potřetí na „soupisce“ festivalu. Jako protiklad jejich jemné muziky vystoupí klasika naší punkové scény – Tři sestry v čele s oblíbeným Lou Fanánkem. Tři sestry předvedou svůj současný repertoár, který letos hrají v rámci svého každoročního jarního turné, ale i množství svých klasických songů. V Žamberku vystoupí poprvé.  


Kdo však nebude poprvé na JamRock 2010, je muzikant, který patří mezi osobnosti naší hudební scény s největším počtem opravdových hitů. Michal Hrůza má na svém kontě ohromné množství skladeb, které napsal nejen pro sebe a svoji kapelu Hrůzy, ale i další zpěváky (např. Anetu Langerovou). Ženskou část hudebního světa zastoupí populární a mnoha cenami ověnčená Anna K. Jeden z hlavních časů bude patřit kapele Hashberry. Tahle parta bude velkým překvapením, o to více, že je domácí, avšak doma téměř neznámá.


Klasické festivalové kapely zastoupí seskupení jako Sto zvířat, Horkýže slíže, Krucipüsk, punková legenda Visací zámek či skáčkoví FastFood Orchestra. Metalový čtvrtek bude zastoupen švédskou formací Grave, hrající snad to nejtvrdší z tvrdého a spolu s místní žambereckou partičkou Shatter uspokojí metalovou část publika JamRocku. Stejně tak i hronovští Tortharry mají bohaté zkušenost z mnoha zemí Evropy a jejich songy byly vydány i v USA.

Všechny důležité informace o festivalu najdete na www.jamrock.cz.

zdroj: JamRock
zavřít