Parov Stelar Band poprvé v Česku

Vydáno 27.02.2010 | autor: PR

Pětičlenná electrojazzová formace, v jejímž středu stojí Rakušan Parov Stelar, vystoupí 2. dubna v pražském Paláci Akropolis, premiérově v České republice.

Parov Stelar Band poprvé v Česku Parov Stelar Band poprvé v Česku

V roce 2003 Parov Stelar založil vlastní label Etage Noir Recordings a již v roce 2004 se na scénu uvedl vydáním KissKiss EP a krátce potom LP Rough Cuts. Svým neobvyklým přístupem k hudební produkci si vysloužil zasloužený respekt od hudebních kolegů a pro mnohé se stal průkopníkem nového hudebního stylu, který je také nazýván „minimal jazz house“.


Následující alba Seven and Storm a Shine stejně jako početné singly a remixy udělaly z Parov Stelara jednoho z nejuznávanějších a nejúspěšnějších hudebníků svého žánru. Jeho skladby byly použity do několika soundtracků a na více než 600 kompilacích.


Po úspěších, které měl Parov Stelar jako DJ, se rozhodl spojit s živými nástroji a pravidelně vystupuje s kompletní kapelou. Tato spolupráce se potvrdila jako velmi úspěšná a pro fanoušky velmi populární. Do Prahy přijede kapela v sestavě Beate Baumgartner (zpěv), Andreas Lettner (bicí), Stefan Hölzl (basa), Markus Ecklmayr (sax) a Parov Stelar (programming).

zdroj: PP-Production
zavřít