Bývalý depešák Wilder jede do Prahy

Vydáno 13.03.2010 | autor: redakce

17. dubna se v pražském Kulturním Centru Vltavská (bývalé Belmondo) představí bývalý člen legendárních Depeche Mode a mozek výjimečného projektu Recoil - Alan Wilder.

Bývalý depešák Wilder jede do Prahy Bývalý depešák Wilder jede do Prahy

Na akci nazvané A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall se s Alanem Wilderem představí i jeho dlouholetý spolupracovník, producent a skladatel Paul Kendall, který byl u zrodu výběrového alba Recoil – Selected, jehož vydání je ohlášeno na 19. dubna.  Dle slov Alana Wildera přitom nepůjde o klasické, klišé rockové představení, ale spíše o audio-vizuální show, na níž se podílí i bubeník pražské kapely Lakeside X Igor Dvorský. Ten má totiž jako Visual Director na starosti projekce Recoil v rámci nadcházejícího promo turné. To odstartuje dvěmi show ve Španělsku, konkrétně v Barceloně (12. března) a Madridu (13. března).


Alan Wilder se od roku 1983 podílel na stěžejních albech Depeche Mode. Připomeňme si, že kapelu opustil před 16 lety po skončení světového turné prezentujícího jejich tehdejší novinku Songs Of Faith And Devotion, která byla zároveň posledním albem, který Wilder s Depeche Mode nahrál. Poprvé od odchodu z kapely se Wilder k Depeche Mode připojil letos únoru v rámci charitativního vystoupení v londýnské Royal Albert Hall v rámci projektu A Concert For Teenage Cancer Trust, kdy Martina Gora doprovodil při skladbě Somebody. Své zastoupení v průběhu večera bude mít i česká scéna. Od devíti hodin se představí Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem. Před půlnocí pak vystoupí Lakeside X.


Audiovizuální podoba večera bude podtržena projekcí Art In Motion ze skvělého DVD HR Giger - Revealed. O závěr večera se postará DJ Shunt. Alan Wilder by měl vystoupit po desáté hodině se speciálně připraveným, zhruba hodinovým setem. Očekávat lze takové perly jako Strange Hours, Faith Healer, Jezebel či Drifting. Všechny nově nahraté, editované a zvukově upravené pro živé vystoupení. Práce na projektu Recoil Wilder zahájil již v roce 1986, kdy jste vydal prvotinu EP 1+2. Poslední album Subhuman bylo vydáno v létě 2007.

Filip Macháček
zavřít