Mňága: album jí pokřtí Vypsaná fiXa

Vydáno 19.03.2010 | autor: redakce

Mňága a Žďorp vydala minulý měsíc nové album Takže dobrý, ke kterému v březnu vyjela na koncertní turné. V Praze kapela vystoupí 24. března, kde jí desku pokřtí Márdi z Vypsané fiXy.

Mňága: album jí pokřtí Vypsaná fiXa Mňága: album jí pokřtí Vypsaná fiXa

Fanouškům se Mňága představí na své domovské adrese v Lucerna Music Baru, kde v listopadu loňského roku natočila i své první živé DVD. Křtít tu bude dvojice kamarádů – Márdi z Vypsané fiXy a producent aktuálního alba Ondřej Ježek. „Márdi je náš dlouholetej kámoš a navíc nás dal dohromady právě s Ondrou,“ dodává k výběru kmotrů frontman Mňágy, Petr Fiala.


A jak vypadá setlist turné? „Nemusíme mlžit – lidé opravdu chtějí hlavně staré věci. Je přirozené, že písničky, které jsme nahráli před čtrnácti lety, mají víc pod kůží. Už dopředu jsme si ale řekli, že budeme hrát z nového alba všechno. A hotovo. (smích) Přijetí je vážně skvělé, za což jsme nesmírně rádi,“ přibližuje podobu koncertů Petr Fiala. Album příznačně nazvané Takže dobrý obsahuje celkem dvanáct písní a je prvním v historii kapely, které vznikalo v Praze a pod dohledem Ondřeje Ježka.

Mňága a Žďorp – Takže dobrý turné:
19. 3. Žatec (klub Hudební zkušebna)
20. 3. Hradec Králové (Rockový klub U Cikána)
24. 3. Praha (Lucerna Music Bar)
25. 3. Liberec (Lidové Sady)
26. 3. Karlovy Vary (Husovka)
27. 3. Mariánské Lázně (Hudební klub Na rampě)
31. 3. Olomouc (U-klub)
02. 4. Svitavy (Fabrika Svitavy)
16. 4. Herálec (Kulturní dům)
17. 4. Tábor (Milenium)
23. 4. Hodonín (Beseda)
24. 4. Kadaň
28. 4. Havířov (Stolárna)
30. 4. Vlachovo Březí (Sokolovna)

zdroj: EMI
zavřít