Mika představí Praze chytrý pop

Vydáno 26.03.2010 | autor: PR

V pražské Tesla aréně vystoupí 26. července hvězda britského popu, zpěvák Mika. V metropoli představí hity, které mu vynesly nominaci na Grammy i miliónové prodeje.

Mika představí Praze chytrý pop Mika představí Praze chytrý pop

Bláznivě barevný a roztančený pop dokreslovaný kreativními klipy ve stylu art deco, kabaretu nebo Malého prince vyburcoval tehdy stojaté vody a očaroval více jak dvacet miliónům lidí, kteří si stáhli jeho písničky a dalších šest miliónů, kteří si koupili jeho album Life In Cartoon Motion. Mika obdržel stovky ocenění a vyhrál v mnoha výročních anketách (Brit Awards, Q magazine, The World Music Awards Virgin Media či ceny MTV).


Jeho styl bývá přirovnáván ke kapelám a hudebníkům jako Queen, Elton John, Scissor Sisters či Rufus Wainwright. „Základem mé hudby je, že je radostná, posilující, odvážná a že nepodléhá momentální módě či konvencím,“ říká. Často zpívá o svém životě a zážitcích v současném pestrém světě. Mika, který je libanonského původu, doslova „vystřelil“ na vrcholy hitparád v roce 2007 svojí deskou Life In Cartoon Motion s hitem Grace Kelly



zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít