Cypress Hill míří v červnu do Prahy

Vydáno 14.04.2010 | autor: PR

Američané Cypress Hill vystoupí 2. června v pražské O2 Areně, kde kromě svých největších hitů představí také novou desku Rise Up.

Cypress Hill míří v červnu do Prahy Cypress Hill míří v červnu do Prahy

Cypress Hill je americká hip hopová skupina ze South Gate v Kalifornii. Skupina vznikla pod původním názvem DVX v roce 1986, kdy ji založili bratři kubánského původu Sen Dog a Mellow Man Ace. Spolu s nimi byli ke spolupráci přizváni DJ a producent Muggs a rapper B Real. Hned od začátku se členové skupiny stali průkopníky marihuanou prokouřeného stylu míchajícího svým osobitým způsobem rap v anglickém a španělském jazyce. Poté, co v roce 1988 kapelu opustil Mellow Man Ace, se zbylí členové rozhodli přejmenovat na Cypress Hill. Vydali celkem osm řadových desek. Největší úspěch zaznamenaly první dvě (Cypress Hill a Black Sunday), které se staly multiplatinovými.


Letošní rok je ve znamení novinky Rise Up, kterou se po šestileté odmlce kapela triumfálně vrací na scénu. A že jsou v plné síle, dokazují i hosty zvučných jmen – v titulním stejnojmenném singlu hostuje Tom Morello z kultovních Rage Against The Machine. Krom něj se na desce podíleli například Mike Shinoda z Linkin Park nebo kytarista Slash. Cypress Hill představí materiál z nového alba a své největší hity naživo 2. června v pražské O2 aréně.

zdroj: Live Nation
zavřít