Fuck Buttons již v pondělí v Praze

Vydáno 01.05.2010 | autor: PR

Bristolští Fuck Buttons vystoupí 3. května v prostoru MeetFactory. Jako předkapela se představí A Sunny Day in Glasgow z Filadelfie.

Fuck Buttons již v pondělí v Praze Fuck Buttons již v pondělí v Praze

Fuck Buttons vznikli v roce 2004, kdy Andrew a Benjamin začali pomocí levných synťáků, dětských hudebních nástrojů a efektů formovat svůj charakteristický zvuk analogových elektronických ploch a tanečních beatů. V roce 2007 vydali u spřízněného labelu All Tomorrow’s Parties debut Street Horrrsing, který produkoval kytarista Mogwai John Cummings. Po úspěšných turné se loni na podzim vrátili s deskou Tarot Sport, která bodovala vysoce ve výročních žebříčcích magazínů jako NME, Q nebo serveru Pitchfork. Zejména s ní pak vyráží na krátké evropské turné, během něhož se staví také v Praze.


Společně s Fuck Buttons zahraje v MeetFactory dreampopová formace A Sunny Day in Glasgow, která představí zasněné shoegazové plochy svých dvou ceněných alb Scribble Mural Comic Journal a Ashes Grammar. Kapela složená kolem charismatického Bena Danielse prošla od svého vzniku v roce 2006 několika změnami, v současnosti vystupuje jako šestice.


zdroj: Sperm
zavřít