Již za 7 dní Black Eyed Peas v Praze

Vydáno 08.05.2010 | autor: PR

Přesně za týden 16. května vystoupí v O2 aréně v Praze americká hip-hopová skupina Black Eyed Peas na svém aktuálním turné. Nároky na show má dokonce větší než Madonna.

Již za 7 dní Black Eyed Peas v Praze Již za 7 dní Black Eyed Peas v Praze

Pro největší multifunkční halu v zemi to bude z produkčního hlediska jeden z nejnáročnějších koncertů. „Black Eyed Peas mají dokonce větší nároky než Madonna. Například show královny popu dopravilo do Prahy 36 kamionů a 22 autobusů, show Black Eyed Peas přijede ve 40 kamionech a 20 autobusech,“ říká k tomu Jan Tuna, mluvčí BESTSPORT akciová společnost, majitele a provozovatele O2 areny a zároveň organizátora koncertu. 

BEP si s sebou přivezou především olbřímí podium s molem předsunutým až doprostřed arény, které na jednu stranu umožní bezprostřední kontakt kapely s publikem, na druhou stranu však sníží kapacitu plochy na stání pouze na 3 500 diváků. Obří rozměry podia sníží kapacitu i v ostatních podlažích O2 areny. Část pódia se během show změní v gondolu, ve které se vystupující budou vznášet nad hlavami diváků.

 

    

Obrovské nároky bude mít koncert BEP i na energie. „Zásobování O2 areny tak budou muset posílit 2 naftové agregáty, německé kapele Rammstein přitom na podzim stačil jeden. Výjimečná energetická náročnost je způsobena použitím několika velkých LED stěn, velkého množství laserů a také právě pohyblivým obřím pódiem. Značné požadavky má kapela i na vybavení zákulisí, např. bude mít k dispozici všechny volné telefonní a internetové linky O2 areny,“ dodává k tomu Jan Tuna.

 


 


Nejprodávanější digitální skladbou na světě je I Gotta Feeling od kapely Black Eyed Peas, kterou si legálně stáhlo rekordních 5,56 milionu uživatelů. Singl I Gotta Feeling, který v O2 areně samozřejmě také zazní, se na vrcholu světové hudební hitparády Billboard Hot 100 drží již 14 týdnů. Black Eyed Peas mají mezi nejstahovanějšími skladbami ještě jednu píseň. Tou je hit Boom Boom Pow, který si legálně pořídilo 5,3 milionu uživatelů.

 


Rozsáhlý článek nejen o koncertu Black Eyed Peas v Praze vyšel v Reportu 3/10.

Zdroj: Sazka
zavřít