Green Day si přivezou Billy Talent

Vydáno 10.05.2010 | autor: PR

Koncert Green Day, který proběhne 29. června na pražském Výstavišti, se rozrostl o zajímavé jméno. Jako předkapela totiž vystoupí kanadská punk-rocková parta Billy Talent.

Green Day si přivezou Billy Talent Green Day si přivezou Billy Talent

Billy Talent existují od roku 1993, deset let jim ale trvalo, než se prosadili, začali prodávat milióny desek a lákat davy po celém světě. Billy Talent tvoří charismatický zpěvák Ben Kowalewicz, kytarista Ian D'Sa, baskytarista Jon Gallant a bubeník Aaron Solowoniuk. Jsou držiteli cen Juno (Nejlepší nová kapela, Kapela roku a Album roku) a MuchMusic (Nejlepší videoklip, Nejlepší rockový videoklip). Původně se jmenovali Pezz, ale po soudním sporu se stejnojmennou americkou kapelou se nazvali podle postavy – kytaristy – z knihy a filmu Hard Core Logo.


Do současné doby vydali čtyři alba, z nich první ještě pod původním jménem. Green Day vystoupí 29. června pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce 21st Century Breakdown, která letos získala Grammy v kategorii Nejlepší rockové album.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít