Montage pokřtí debut King Or Queen

Vydáno 18.05.2010 | autor: PR

Přesně za týden 25.5. pokřtí projekt Montage (Thom Herian a Klára Vytisková) svoje debutové album King Or Queen v pražském klubu Cross. Kmotrem desky bude moderátorka a příležitostná zpěvačka Lenny Trčková

Montage pokřtí debut King Or Queen Montage pokřtí debut King Or Queen

Je to případ, kdy se montuje dobro a zlo, kráska a zvíře nebo temnota s průzračnou světelností. Tak by se dal charakterizovat elektronický projekt nazvaný Montage, který s vydáním debutové desky na konci února začal intenzivně vířit prach na české hudební scéně, a dokázal, že i Česká republika má úrodnou půdu pro svěží a vyspělé experimenty. Duo Thom Herian a Klára Vytisková spojili své umělecké dovednosti a kontrastní osobnosti a dali vzniknout desce, která postupně sbírá velice pozitivní kritiky. Debut King Or Queen bude čekat slavnostní křest v úterý 25.5. v pražském klubu Cross za účasti kapely Midi Lidi. Šampaňským desku pokřtí moderátorka a příležitostná zpěvačka Lenny Trčková.

 

 

Montage je jeden z experimentálních projektů bubeníka Thoma Heriana (vystupujícího také pod jménem Drama Jacqua). Založil jej v roce 2007 spolu s mladou nadějnou a charismatickou zpěvačkou Klárou Vytiskovou, dnes známou především z retropopové kapely Toxique (Objev roku 2008). Jejich hudba kombinuje základy a techniky drum’n’bassu, popovou melodičnost a elektronické samply, které protkává Klára svým nezaměnitelným hlasem.

Thom Herian, bubeník, producent a elektronický experimentátor, se už od konce 90. let zabývá zvukem, hudební produkcí a elektronickými samplery. S jeho jménem jsou spojeny i další projekty, ve kterých působí jako bubeník a skladatel, například trio Sato-San To (s Oskarem Törökem a Jaromírem Honzákem), S.O.I.L., Segundo, Al-Yaman, Why Not Patterns atp.

 


Projekt Montage v sobě mísí chytlavý elektronický pop s junglovými strukturami, a jejich hudební filozofie je postavena na originální avantgardnosti, provokativní ležérnosti a podmanivosti vokálu Kláry Vytiskové. Své premiérové živé vystoupení předvedli v červnu roku 2009 v Paláci Akropolis, kde předskakovali britské soulové kapele Belleruche, a skladby jako The Cinnamon, Alphabet nebo Mr. Surpriser se staly oblíbenými kusy vybraných českých rádií. V současnosti mají svůj videoklip k písni King Or Queen. Na konci února 2010 vydali u Indies MG debutové album King Or Queen, které sbírá pozitivní kritiky.

 


Jarní turné King Or Queen Tour 2010 vztahující se k vydané desce je doslova živým důkazem proplétání ponuré temnoty a jasnozřivé průzračnosti, který se nikdy dvakrát neopakuje.


Zdroj: Rocky Production - Veronika Vlachová

zavřít