Erlend Øye se vrací do Akropole

Vydáno 19.05.2010 | autor: PR

Projekt The Whitest Boy Alive, za nímž stojí norský zpěvák a kytarista Erlend Øye, vystoupí 14. června v Paláci Akropolis.

Erlend Øye se vrací do Akropole Erlend Øye se vrací do Akropole

Erlend Øye je jedním z neosobitějších vokalistů současné doby a ti co ho neznají skrze The Whitest Boy Alive ho určitě poznají v písních Röyksopp, Dntel nebo Safety Scissors, ale hlavně jako polovinu stále ještě slavnějšího dua Kings of Convinience. The Whitest Boy Alive jsou de facto zhmotněním jeho touhy po čistém a přímočarém pop-rocku bez jakékoliv elektroniky. Paradoxem je, že kapela vznikla v roce 2003 v Berlíně původně jako elektronický projekt ve spolupráci s Marcinem Özem, v té době známým klubovým producentem.


Po krátké době k sobě přibrali další dva členy Sebastiana Maschata a Daniela Nentwiga a jejich tvorba velmi rychle směřovala k indie popu bez elektronických prvků. Tři roky nato vydali své debutové album Dreams na vlastním labelu Bubbles. Album se setkalo s velkým úspěchem a to díky své jednoduchosti, přímočarosti ale především díky hlasu Erlenda Øye, který jen podtrhuje křehkost a upřímnost písní. V roce 2009 se kapela přesunula do Mexika, kde natáčela své další album Rules, které také přijede představit 14. června do pražského Paláce Akropolis.


zdroj: Exit Music
zavřít