Festy pohltilo kelímkové šílenství

Vydáno 09.06.2010 | autor: PR

Návštěvníci Čistého festivalu JamRock překonali rekord! Projekt Čistý festival byl o víkendu zahájen na 2 festivalech – žamberském JamRocku a Ouvalském bigbítu. Kromě 16 tisíc návštěvníků obou festů se do třídění na festivalech přidaly také Divokej Bill či The Cornflakes

Festy pohltilo kelímkové šílenství Festy pohltilo kelímkové šílenství

JamRock má nejdelšího hada z kelímků

Výsledkem víkendového kelímkového šílenství je 18228 kelímků vytříděných návštěvníky obou festivalů na stánku ZELENÝ BOD, které byly předány k dalšímu zpracování a druhotnému využití. Návštěvníci Ouvalského bigbítu přitom vytřídili 4600 kelímků, na žamberském JamRocku návštěvníci nasbírali celkem 13628 kelímků, které spojené do hada měřily celkem 156,3 metrů. Tato hodnota překonala sedm let starý oficiální český rekord, který byl vytvořen v rámci 46. Dočesné v Žatci.

 


Návštěvníci jsou za kelímky odměňováni

Projekt ČISTÝ FESTIVAL realizuje EKO-KOM proto, aby motivoval návštěvníky masových akcí pod širým nebem k třídění odpadu. Zapojeným festivalům poskytuje EKO-KOM zdarma pytle na tříděný odpad, návštěvníci jsou za kelímky a plasty přinesené na stánek ZELENÝ BOD odměňování dárky, které jsou z větší části vyrobené z materiálů s podílem recyklátů. To, že systém funguje, bylo vidět o víkendu na obou festivalech. Návštěvníci se aktivně zapojili do třídění odpadu a festivalové areály nevypadaly jako smetiště.

 


Rekord může překonat již tento týden Votvírák

ČISTÝ FESTIVAL pokračuje již tento týden na festivalu VOTVÍRÁK ve středočeských Milovicích. I na něm budou mít návštěvníci k dispozici pytle na tříděný odpad a stánek ZELENÝ BOD, kde mohou za přinesené kelímky, plasty a papíry získat celou řadu odměn. Stejně jako na žamberském JamRocku se budou i na Votvíráku kelímky skládat do hada a návštěvníci tak mohou překonat český rekord festivalu JamRock. Více informací: www.cistyfestival.cz.

 

Zdroj: MamiArt

zavřít