MIG 21 si zaletěli na Měsíc

Vydáno 17.06.2010 | autor: PR

MIG 21 natočili nový song Na zotavenou, ze kterého přímo sálá letní atmosféra. Skladbu podpořil i animovaný videoklip, který najdete uvnitř.

MIG 21 si zaletěli na Měsíc MIG 21 si zaletěli na Měsíc

Na zotavenou je nová skladba MIG 21, která dostala nyní i vizuální podobu. Hravý, zábavný a animovaný klip pokřtila skupina se svými nejbližšími v úterý 25. května na pražské Kampě. Jak je u MIGů dobrým zvykem, je to práce kolektivní, na které se podílejí všichni členové. I když autorství skladby nutno přiznat dvojici Tomáš Polák Jiří Macháček a u výroby klipu byl pravděpodobně největším supervizorem Pavel Hrdlička (oceněný také letos Českým lvem za nejlepší střih filmu Protektor).


Hlavní roli obsadil zpěvák skupiny MIG 21 Jiří Macháček, neméně důležitou má i skafandr, vesmírná loď a hlavně zduněná veverka a zbloudilý papoušek. Režie se ujal Honza Cechl. A co klipu dodávají sám jeden z autorů – Jiří Macháček? „V zásadě nás to napadlo tak, že první přišla myšlenka: Beru si dovolenou na zotavenou, poletím na měsíc na Měsíc. A měli jsme pocit, že by to měl být příběh hodně upracovaného tatínka od rodiny, který si chce odpočinout sám. Píseň jsme tvořili kompaktně. Alespoň, co se týče textu, musím říct, že v tomto případě zasahoval Tomáš Polák taky. Je tam třeba jeho verš: ...v duně tam zduněná veverka vesmírná... To je jeho nápad a nutno dodat, že je to jeden z lepších okamžiků tohoto textu.



21. června v Bratislavě v centru Eurovea zahájí MIG 21 Kulturní léto a hradní slavnosti Bratislava 2010 velkým koncertem za doprovodu Lelek Orchestra, pod záštitou primátora hlavního města Prahy a primátora hlavného města SR Bratislavy s významnou podporou Českého centra v Bratislavě a Czech Tourism.

zdroj: Turner, foto Lukáš Gabriel
zavřít