Yellow Sisters bodují v zahraničí

Vydáno 27.07.2010 | autor: PR

Yellow Sisters zabodovaly ve světovém žebříčku Spin The Globe's Top 10 World Music Albums. Svým umístěním na 7. příčce předčily i malijského zpěváka a skladatele Salifa Keitu.

Yellow Sisters bodují v zahraničí Yellow Sisters bodují v zahraničí

Žebříček Spin The Globe vyhlašuje stejnojmenné rádio sídlící ve Washingtonu, D.C. Červnové prvenství v něm získal Gotan Project s deskou Tango 3.0, dále se v něm objevují např. nigerijský bubeník a mág afrobeatu Tony Allen, nový projekt vydavatelství Putumayo: Putumayo Presents South Africa, a celou desítku uzavírá již zmíněný Salif Keita.


Desku Tubab Woman vydalo v červnu nakladatelství Indies Scope Records jako druhou desku vokální kapely Yellow Sisters, která na české scéně působí již pět let a hudebně prochází žánry worldmusic, soulu, funku, r’n’b, reggae a vokálního experimentu. Pokřtil ji v polovině června herec a moderátor Jaroslav Dušek v pražské La Fabrice. „Na tomto albu jsme daly hodně prostoru našim osobním výpovědím.



Tyto písně se trochu liší od věcí, které děláme dohromady. Já a Bára tíhneme k soulu a funky a Antonie s Hawou zase k alternativnějším věcem a experimentu, takže výsledek je opravdu pestrý
,“ potvrzuje zpěvačka Léňa Yellow záměr udělat trochu jinou nahrávku Yellow Sisters, než byl jejich debut Singalana, který vyšel v roce 2006 díky výhře v soutěži Colours Talents.

zdroj: Yellow Sisters
zavřít