Lavagance s přelomovým videoklipem

Vydáno 03.08.2010 | autor: PR

Slovenská skupina Lavagance, patřící k elitě tamní alternativní scény, chystá po 6ti letech existence premiéru nového videoklipu ke skladbě Blood z jejich čtvrtého alba I Like This Temper.

Lavagance s přelomovým videoklipem Lavagance s přelomovým videoklipem

Šestice, která zahajovala bratislavský koncert Depeche Mode nebo Duran Duran, označuje klip za velký mezník v dosavadní činnosti.

 


Co do produkčních nákladů, celkové výroby a použití technologií se klip řadí k tomu nejlepšímu, co bylo na Slovensku za poslední roky vyprodukováno. Tříměsíční nasazení ve vysílání už potvrdila stanice MTV Europe, která již v minulosti rotovala jejich debutový klip ke skladbě Miles. Českému publiku bude klip představen v rámci letních festivalů (např. Sázavafest nebo Telč summer fest). Další vystoupení jsou plánována v Berlíně, Manchesteru, Londýně. Videoklip Blood má tak ambice prorazit nejen na české hudební scéně, ale i v zahraničí.

Lavagance zaujali britského hudebníka a producenta Eddieho Stevense, známého především díky produkční i koncertní spolupráci s Moloko, Róisín Murphy, Freak Power nebo melancholickými Zero 7. Pro další spolupráci si vybral Lavagance, za nimiž přiletěl na Slovensko a celé album I Like This Temper, složené z výběru skladeb napříč celou kariérou skupiny, jim produkoval.

 

 

Marek Rakovický, lídr Lavagance, je velmi poctěn, že právě Eddie se pustil do spolupráce se slovenskou kapelou. „Dodal naším skladbám větší hudební svobodu, je to úplně nový pohled, který jsme potřebovali. Jsem velmi rád, že z našich skladeb vynikne opět něco nového. Navíc pro Eddieho to nebyla od začátku jen pracovní rutina, sám chtěl zkusit pracovat s novou kapelou, navíc ze Slovenska. A hlavně se mu od začátku líbil náš materiál, což je pro spolupráci s někým novým asi to nejdůležitější.“ 

 


Zdroj: Petr Tajčman
zavřít