Reportáž z High Jump 2010

Vydáno 06.08.2010 | autor: redakce

Už jedenáctým rokem probíhal v Hříměždicích na Příbramsku High Jump mistrovství ČR ve skocích do vody. Letošní ročník byl pro milovníky adrenalinu stanoven na 30.-31.7.

Reportáž z High Jump 2010 Reportáž z High Jump 2010

Akce byla rozdělena do dvou dnů, kdy páteční podvečer byl ve znamení „nezávodní“ atmosféry. Probíhaly akreditace závodníků, návštěvníci si plně užívali vodních atrakcí, jejichž nabídka byla opravdu široká od houpačky, přes skokanské prkno až po vodní zorbing. Večer se program přesunul k hlavnímu podiu Adio stage, kde vystoupily kapely jako Zakázaný ovoce, Wifebeaters, Apple Juice, Fast Food orchestra, Discotep a Lus 3. Doprovázely je i další stage (Desperados nightphunk stage, Jegermeister stage a Universum dance zone stage), kde si přišli na své milovníci DJs a dance muziky.


Slunečná sobota přivítala svými letními teplotami nabuzené závodníky a dorazilo i spoustu zájemců o nezapomenutelnou podívanou. Chvilku po poledni byla zahájena předkvalifikace, následná kvalifikace a pak už se všichni mohli „kochat“ fantastickými výkony závodníků. Dorazili mistři z Německa, Švédska, Dánska, také ze Slovinska a samozřejmě z České republiky. Za zmínku stojí výška, kterou závodníci zdolávali, začali na 12metrech, pokračovali na 16metrech a opravdu působivou podívanou nám dopřáli účastníci týmu Exhibice Splashdiving. Předvedli opravdu tvrdé dopady na vodní hladinu, kde vymrštěná voda dosahovala výšky několika metrů.


Po ukončení finále probíhalo vyhlášení vítězů všech disciplín. Nejlepší při skoku 12metrů byl Felix Hirt, druhou příčku si obhájil Christian Guth a bronz si domů odvezl Christian von Cranach. Nejlepším skokanem z 16metrů byl Andreas Hulliger, Felix Hirt si zasloužil druhé místo a Christian Guth si přidal ještě třetí místo. Největší úspěch ale sklidili Honza Slánský a Lukáš Majer, kteří v kategorii junioři předvedli bravurní výkony. Mezi muži jsme ale mohli zhlédnout vynikající výkony žen, své prvenství si obhájila Natálie Jiroutková, druhá se umístila Simona Filipová a na třetím místě skončila Petra Smolíková.


Také nesmíme zapomenout na skoky z houpačky, kde exceloval Jimmi Anderse, Felix Hirt a Andreas Hulliger. I sobotní večer byl veden v hudebním duchu, mohli jsme vidět skupiny A Bude Hůř, očekávané Indy&Wich, Natalie Kocáb, Navigators a další. Letošní ročník je tedy za námi a nyní nezbývá nic jiného než se těšit na dvanáctý ročník Hight jump 2011.

text a foto Radek Fouček

Fotoreport z akce najdete ZDE.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít