Bryan Ferry křísí Roxy Music

Vydáno 17.08.2010 | autor: PR

Zpěvák Bryan Ferry chystá novinku Olympia, která vyjde 22. října. Na desce se objeví jeho spoluhráči z Roxy Music a hosté z Radiohead, Red Hot Chilli Peppers nebo Stone Roses.

Bryan Ferry křísí Roxy Music Bryan Ferry křísí Roxy Music

Na vzniku alba se totiž podíleli i někdejší Ferryho spoluhráči z Roxy Music, pánové Phil Manzanera, Andy Macay a Brian Eno. Naposledy se v této sestavě sešli při nahrávání desky For Your Pleasure v roce 1973. Album Olympia je prvním Ferryho albem od roku 2007, kdy vydal studiovou nahrávku Dylanesque.


Tentokrát připravil osm nových vlastních písní, předělal písničky od Tima Buckleyho (Song To The Siren) a Traffic (No Face, No Name, No Number) a přidal skladby, na kterých spolupracoval a které se již objevily na deskách skupin Scissor Sisters (Heartache By Numbers) a Groove Armada (Shameless). Jako pilotní singl byla vybrána píseň You Can Dance.



Vůdčí osobnost skupiny Roxy Music si kromě zmíněných spoluhráčů z domovské kapely k natáčení přizvala celou řadu dalších zajímavých hostů. Na seznamu spolupracovníků se objevují Jonny Greenwood z Radiohead, David Gilmour z Pink Floyd, Flea z Red Hot Chili Peppers, Nile Rodgers nebo Mani ze Stone Roses.

zdroj: EMI
zavřít